2024.05.23, Csütörtök
Kecskeméten is átvehetők a koronavírus elleni védekezéshez szükséges iskolai fertőtlenítőszerek
Illusztráció: pixabay.com

Kecskeméten is átvehetők a koronavírus elleni védekezéshez szükséges iskolai fertőtlenítőszerek

MTI

2020.09.01. 11:34

Három nap alatt 23 kamionnal 420 ezer csomag fertőtlenítőszert szállított le a szegedi Florin Zrt. az iskolák koronavírus elleni védekezéséhez.

Hirdetés

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pályázatot írt ki az iskolák fertőtlenítőszerrel való ellátásához szükséges termékekre. A szükséges mennyiség túlnyomó részének leszállítására a cégcsoport Brado fertőtlenítőszereit forgalmazó Bradochem Kft.-nek nyílt lehetősége.

 

Országszerte szállítják a fertőtlenítőszereket

A megrendelt mennyiség minden elosztóközpontba megérkezett, és azonnal meg is kezdték azok továbbítását mintegy 6 ezer közoktatási és köznevelési intézménybe. A Florin Zrt. Budapesten és 17 megyében az ÁEEK által kijelölt elosztóhelyekre szállította a fertőtlenítőszereket.

Csongrád-Csanád megyében az iskolák fenntartói a társaság szegedi központjában kaphatják meg a megrendelt szereket, Bács-Kiskun megyében pedig a cégcsoport kecskeméti telephelyén.

Az iskolák részére több mint 200 tonnányi kézfertőtlenítőt és felület-fertőtlenítőszert szállított le a vállalkozás néhány nap alatt az ÁEEK koordinálásával, a katasztrófavédelem, a kormányhivatalok és fuvarozó cégek összehangolt munkájával a tanévkezdés előtt - közölte Barta Attila, a Florin Zrt. cégvezetője.

 

1500 tonnányi fertőtlenítőszert állítottak elő a vészhelyzet idején

A koronavírus-járvány kirobbanása után az egészségügyi és közintézmények, közszolgáltatók fontos fertőtlenítőszer-ellátójává vált a Florin Zrt., amely egyike volt annak a hat magyar társaságnak, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinálásával biztosította az ország fertőtlenítőszer-ellátását, illetve a termékekhez szükséges alapanyagot a járvány idején.

A cég márciusban minden más terméke gyártását leállította, és rendkívüli intézkedésekkel a teljes termelését átállította fertőtlenítőszerekre annak érdekében, hogy minél jobban ki tudja elégíteni a hirtelen megugró megrendelői igényét. A Florin Zrt. a veszélyhelyzet 99 napja alatt 4 millió darab Brado terméket állított elő, összesen 1500 tonnányi fertőtlenítőszerrel járult hozzá az egészségügyi védekezéshez.

KecskemétKecskemétkoronavírus-járványKoronavírus