2024.03.29, Péntek
Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár
Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány

Koronavírus tesztelésre alkalmas PCR gép megvásárlását támogatta a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány

2020.06.03. 11:18

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért. A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt.

Hirdetés

A magyarországi veszélyhelyzet kihirdetésekor is azonnal felvették a kapcsolatot az intézménnyel, hogy kiderüljön, hogy milyen segítségre lenne szükség. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványon keresztül a vállalat egy - ma már a munka ellátáshoz nélkülözhetetlen - koronavírus teszteléshez használt PCR készülék megvásárlását támogatta. A PCR teszt a koronavírus kimutatására alkalmas vizsgálat, mely garat- és orr-nyálkahártya mintavétellel történik.

„A gép néhány hete megérkezett a kórházba, a Központi Klinikai Laboratórium munkatársai pedig betanulást és megfelelő izolálást követően mindennapos használatba vették” – mondta el dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója.

„Intézményünkben a tervezett műtétek, beavatkozások és szinte valamennyi fekvőbeteg-ellátás fokozatosan újraindult. Mindezek természetesen a megfelelő koronavírus elleni készenlét és védekezés mellett. A jelenlegi eljárásrendünk szerint a koronavírus átvitel szempontjából magas kockázattal járó tervezett műtétek és beavatkozások elvégzéséhez egy negatív PCR teszteredmény szükséges. A támogatásnak köszönhetően ezt helyben, azonnal el tudjuk most már végezni” – tájékoztatott a kórház főigazgatója.

„A Mercedes-Benz kecskeméti gyára ezer szálon kötődik a városhoz és lakosaihoz, nem csak munkaadóként. Miután Kecskemét és a lakosság jólléte szívügyünk, igyekszünk ott visszaadni és segíteni, ahol az a leghasznosabb. Ezért nem is volt kérdés, hogy azonnal segítünk a kórháznak ebben a fontos és nagyon aktuális ügyben” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője. Hozzátette, hogy a két szervezet közötti szoros kapcsolatot már korábbi együttműködések is megmutatják. A vállalat hozzájárult több lélegeztető eszköz beszerzéséhez a korház gyermekosztálya számára, és gyár munkatársai a közelmúltban saját munkájukkal a korház baleseti klinikájának várótermét újították fel.

KecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei KórházMercedes-Benz