2024.04.19, Péntek
Kecskemétre érkezett a Coop Segély Alapítvány kamionja
bacsmegye.hu

Kecskemétre érkezett a Coop Segély Alapítvány kamionja

2020.06.05. 17:48

Állami gondozott, különleges ellátást igénylő gyerekeket támogat a járványhelyzetben a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. 2011-ben megkezdett támogatási programja.

Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely ismét az állami gondozásban nevelkedő különleges ellátást igénylő, ezúttal összesen 8268 gyermeknek juttat el országszerte 25 millió forint értékű, 87 tonnányi Coop sajátmárkás alapélelmiszerekből álló adományt.

A kereskedelmi csoport alapítványán keresztül 10 éve folytatja karitatív tevékenységét, amelynek keretében ezidáig több mint 130 millió forinttal támogatta a rászorulókat. A több mint két hónapja tartó járványhelyzet új feladatok elé állítja a gyermekeket ellátó szociális intézményrendszert, így a segítségnyújtás többlet hozzáadott értéket jelenthet, hiszen az étkeztetési költségkereten így felszabaduló források más fontos célokra fordíthatók.

    


A ma átadásra került adomány a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Kecskeméti Gyermekotthon lakóit támogatja.

A rendezvényt Vágóné Balla Eszter, a Co-op Hungary Zrt. ügyvivő testületének tagja nyitotta meg, majd beszédet mondott Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere, aki köszönetet mondott azért, hogy a társadalmi felelősségvállalást erősítik Kecskeméten. A köszöntőt folytatta dr. Tóth Mária, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Bács-Kiskun Megyei Kirendeltségének igazgatója, Kovács Andrásné Éva, a Bács-Kiskun Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezetője és Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója.

 

Dr. Havassy Sándor kifejtette, hogy mennyire fontos, aki teheti, segítsen az arra rászorulókon, ezt próbálja meg megtenni a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal is, ahol a kormányhivatali dolgozók által összegyűjtött élelmiszerek, ruhák és játékok kerülnek adományozásra minden évben.

Galéria

KecskemétKecskemétBács-Kiskun Megyei Kormányhivatal