2024.04.25, Csütörtök
Vadvirágokkal telepítik be a Bem utcai körforgalmi csomópontot
pixabay - illusztráció

Vadvirágokkal telepítik be a Bem utcai körforgalmi csomópontot

kecskemet.hu

2020.05.19. 22:00

A Dorcadian Kft. felajánlást tett az önkormányzat számára, miszerint vadvirágokkal telepíti be, díszíti a Bem utcai körforgalmi csomópontot. Kedden a városvezetők és a polgármesteri hivatal, valamint a Városüzemeltetési Kft. szakemberei kilátogattak a Dorcadian Kft. kertészetébe.

Hirdetés

A cél az volt, hogy megnézhessék azokat a szárazságtűrő, őshonos vadvirágokat, amelyek a csomópontba kerülhetnek, és amelyekkel színesíteni lehetne Kecskemét egyéb közterületeit is. A közeljövőben elkészülnek az ezekre vonatkozó tervek.

A Bem utcai körforgalom tekintetében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester más felajánlásokról is megállapodott. A Neumann János Egyetem és a Bácsvíz Zrt, közösen támogatja, hogy a csomópont közepébe egy, a városkaput szimbolizáló, 3D nyomtatóval készült kecske kerüljön, ez lesz körbeültetve döntően vadvirágokkal. Köszönet illeti a cégeket és az egyetemet, mert felajánlásaikkal egyben tehermentesítik a veszélyhelyzet miatt leterhelt városi költségvetést.

A szárazságtűrő vadvirágok ötlete egyébként több városrészi képviselő érdeklődését is felkeltette, és jelentkeznek az igények ezek telepítésére.

KecskemétVadvirágvirágtelepítéskörforgalomBács-Kiskun megye