2024.04.19, Péntek
Országos online gyermeknapot rendez a Ciróka Bábszínház
Ciróka Bábszínház facebook

Országos online gyermeknapot rendez a Ciróka Bábszínház

mti

2020.05.14. 12:48

A május 31-én reggel 8 óra 30 perctől este 9 óráig tartó programsorozat "egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz, izgalmas és különleges vendégelőadásokkal, ráadásul ezúttal az időjárás miatt sem kell majd aggódnia senkinek".

Hirdetés

Egész napos online programsorozattal készül gyermeknapra az ország 13 bábszínháza a kecskeméti Ciróka szervezésében.
A színes kínálattal minden korosztályra gondolnak, hiszen a legkisebbeket és szüleiket 4 éven aluliaknak szóló babaelőadásra várják, az ovisokat és iskolásokat pedig népmesékkel, örök kedvenc klasszikusokkal és vásári játékokkal lepik majd meg.     

Az egész napos eseményen részt vesz a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, a pécsi Bóbita Bábszínház, a Budapest Bábszínház, a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, az egri Harlekin Bábszínház, a veszprémi Kabóca Bábszínház, a budapesti Kolibri Színház, a szegedi Kövér Béla Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a Miskolci Csodamalom Bábszínház, a győri Vaskakas Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház.     

A programsorozatot a 13 bábszínház egyszerre közvetíti majd május utolsó vasárnapján.     

Az ENSZ Közgyűlése 1954-ben javasolta, hogy minden országban tartsák meg az egyetemes gyermeknapot, amelynek magyarországi időpontja hagyományosan május utolsó vasárnapja. Az ünnep célja, hogy megemlékezzenek a világ gyermekeinek testvériségéről, valamint a gyermekek jólléte érdekében kifejtett küzdelemről.

KecskemétCiróka Bábszínházgyermeknap