2024.04.14, Vasárnap
Húszmillió forint értékű adományt kézbesít a máltai szeretetszolgálat
MTI/Ujvári Sándor

Húszmillió forint értékű adományt kézbesít a máltai szeretetszolgálat

mti

2020.05.03. 17:27

Az első csomagok házhozszállításában Kecskeméten a köztársasági elnök felesége is részt vett.

Hirdetés

Húszmillió forint értékű, tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó, több mint ötezer adománycsomag kézbesítését kezdte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csütörtökön.

Herczegh Anita, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete a szervezet dél-alföldi raktár és logisztikai központjában az adománycsomagok összeállítása után elmondta: a rászorulók segítése és támogatása mindig, de a koronavírus okozta válsághelyzetben különösen fontos.
A magyarok nagyon össze tudnak fogni a bajban, ezért nincs okuk szégyenkezni. Az elmúlt hetekben tapasztalt felajánlások között a segítségnyújtás legkülönfélébb formái megjelennek - tette hozzá.
A köztársasági elnök felesége szerint Magyarországon népszerű az önkéntesség, sok a segítőkész ember, sokan adakoznak. A máltai szeretetszolgálatnak pedig - több évtizedes tapasztalata és pontos helyismerete mellett - kiterjedt önkéntesi hálózata van, így a segítség leghatékonyabb formáját tudják nyújtani azoknak, akik erre a leginkább rászorulnak. A szervezet munkatársai ismerik ugyanis a bajba jutottak körülményeit és látják, milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban - tette hozzá Herczegh Anita.

A nagyjából négyezer forint értékű, tízkilós egységcsomagokat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácstól kapott támogatás felhasználásával állították össze. Otthonukban adják át a rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a járvány alatt nehéz helyzetbe került embereknek az adományt valamennyi régióban - hangzott el az eseményen.

Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának ügyvezetője elmondta: Kecskeméten és térségében mintegy százhúsz, a régióban összesen hatszáz csomagot osztanak ki. Ezeket a régióban üdítővel és vitaminitallal, száraztésztával, levesporral, konzervvel, margarinnal, pástétommal, löncshússal és tejjel egészítik ki. A köztársasági elnök felesége ezeknek az adományoknak az összeállításában vett részt.

KecskemétMagyar Máltai SzeretetszolgálatKecskemét