2024.04.19, Péntek
Elkezdődött az országos szűrés Kecskeméten is
MTI/Bús Csaba

Elkezdődött az országos szűrés Kecskeméten is

kecskemet.hu

2020.05.08. 15:56

A megyeszékhelyen 223 főt, Bács-Kiskun megyében összesen 954 személyt vizsgálnak meg a Szegedi Tudományegyetem munkatársai. A vizsgálatra meghívott emberektől orr-garat váladékot és vért is vesznek a szakemberek.

Hirdetés

Kezdetét vette Kecskeméten a Központi Statisztikai Hivatal koronavírus-járvánnyal kapcsolatos országos felmérése.

Kellemetlen, de nem fájdalmas a koronavírus-szűrés. A Központi Statisztikai Hivatal járvánnyal kapcsolatos országos felmérése Kecskeméten is elindult. A szűréssel felmérik azt, hogy milyen a lakosság Covid-vírus fertőzöttsége, átfertőzöttsége.

Bács-Kiskun megyében a Szegedi Tudományegyetem munkatársai végzik el a vizsgálatot. A megyében 26 településen összesen 954 főt, ebből Kecskeméten 223 embert szűrnek meg a napokban. A behívott személyeken orr-garat váladékot, valamint vért is vesznek a szakemberek.

Ha valakinek pozitív lesz a tesztje, akkor vagy házi karanténba helyezik, vagy ha szükség van rá, akkor kórházi ellátást kap. Hazánkban összesen 17778 főt vizsgálnak meg. A szűrések országosan május 14-én fejeződnek be, az eredmények az ezt követő 10-15 napon belül lesznek elérhetőek.

KecskemétKoronavírusKecskemétBács-Kiskun megye