2024.03.03, Vasárnap
Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár
Wittmann Krisztián - hivatalos oldal facebook

Wittmann Krisztián: idén korábban jött a nyár

mti

2020.04.27. 16:19

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idény következtében korábban érkezett a nyár Wittmann Krisztián, a Kecskemét kosárlabdacsapatának kapitánya szerint.

Hirdetés

"Kicsit olyan érzésem van, mint a szezon végén, amikor jön a nyár, csak most egy kicsit korábban érkezett el ez az időszak" - nyilatkozta szerdán az M1 aktuális csatornának a korábbi válogatott játékos.
Wittmann egyetértett azzal, hogy a világjárvány miatt egy zárt kapus fordulót követően március közepén a magyar szövetség (MKOSZ) megállította a bajnokságot, és mivel nézők nélkül nem sok értelmét látta volna a folytatásnak, jó döntésnek tartja.
"Az is egy jó megoldás, hogy nem hirdettek bajnokot, hiszen a szezon legfontosabb fele még hátra volt" - fűzte hozzá.

Az ideit karrierje legfurcsább idényének nevezte, és nem csupán a befejezés miatt: mint mondta, már a felkészüléstől gondok hátráltatták az együttest, nehezen alakították ki a csapatot, amely azonban a pontvadászat vége felé már jól működött. Így a körülményekhez képest jónak tartja a KTE "félszezonját", amelyből kihozta a maximumot a klub.

Örül annak, hogy személy szerint is jól sikerült számára az évad, ám nem foglalkozik az egyéni teljesítménnyel. Elmondása szerint a kényszerszünet alatt a két gyermeke tartja formában napi 24 órában.
"Gyakorlatilag egész nap edzek, csak van, amikor bemegyek a csarnokba is" - fogalmazott.
"Bízom benne, hogy harmincötön túl is hasonló szezonokat tudok majd teljesíteni" - tekintett előre a 35. születésnapját épp egy hónap múlva ünneplő Wittmann, aki szeretné folytatni pályafutását a következő idényben és utána is.
"Kettőt-hármat még tudok játszani szerintem" - hangsúlyozta a KTE csapatkapitánya, aki tavaly - a magyar kosárlabdában egyedülálló módon - pályafutása végéig tartó szerződést kapott a klubtól.
Megemlítette, nehéz előre megmondani a járvány hatásait a következő szezonra, hiszen az idénykezdést, a gazdasági lehetőségeket is befolyásolja majd.

KecskemétKecskemétWittmann Krisztián