2024.04.26, Péntek
Online is látható a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé anyaga
Kecskeméti Múzeum facebook

Online is látható a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé anyaga

mti

2020.04.30. 12:55

A Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) témában megrendezett X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé a kecskeméti múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén még március 14-én nyílt meg, de a járvánnyal kapcsolatos rendelkezések miatt a tárlat csak két napig volt látogatható.

Hirdetés

Online is bemutatja a jubileumi Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálén kiállított alkotásokat a Kecskeméti Katona József Múzeum.

Az országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítás anyagát ezért a Kecskeméti Katona József Múzeum december 31-éig honlapján, a www.muzeum.kecskemet.hu-n is bemutatja.

A virtuális tárlat - amelyet a biennálé alapító kurátora, Gyergyádesz László művészettörténész szerkesztett - betűrendben tartalmazza a zsűri által kiválasztott 146 alkotó művének, sorozatának reprodukcióját, részletes adatait. Ötvenkét esetben pedig a művészek saját szavaikkal mutatják be a kiállított alkotásaikat.

A tárlat előszavában a zsűri összetételére, a díjazottakra vagy a tematikára vonatkozó aktuális tudnivalók mellett a biennálé közel két évtizedes történetéről, a kapcsolódó eredményekről, így a múzeum speciális gyűjteményi egységéről is olvashatnak az intézmény honlapjára látogatók.

KecskemétKortárs keresztény ikonográfiai biennáléKecskeméti Katona József MúzeumCifrapalota