2024.04.26, Péntek
Az elkövetkező hetekben 11 megyében hangzik fel a muzsika a köztereken
Filharmónia Magyarország facebook

Az elkövetkező hetekben 11 megyében hangzik fel a muzsika a köztereken

mti

2020.04.23. 15:55

A közönség az ablakokból, erkélyekről, lakásokból, balkonokról, a házak kertjeiből hallgathatja majd a koncerteket, mivel olyan köztereken csendülnek fel, amelyek környezetéből jól látható és hallható lesz a produkció.

Hirdetés

Az elkövetkező hetekben 11 megyében több mint 120 minikoncert hangzik el a Filharmónia Magyarország szervezésében a köztereken.

Az elkövetkező napokban pedig többek között Kalocsa, Kecskemét, Orosháza, Szarvas, Békéscsaba, Mezőkövesd, Karcag, Mezőtúr, Pásztó, Balassagyarmat, Sátoraljaújhely, Kisvárda, Veszprém, Siklós, Barcs, Nagykanizsa, Tamási, Dombóvár és Kaposvár közterein csendül fel a zene.

A minikoncertek helyszíneiről csütörtöktől a filharmonia.hu és a terzene.hu oldalakon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Mint a közleményben felidézik, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére tavaly október 1-jén, a zene világnapján indult útjára a Térzene program, amelynek célja, hogy minél több emberhez elérjen a klasszikus zene. Az eredeti tervek szerint parkokban, zenepavilonokban szólalt volna meg a muzsika.

A Filharmónia Magyarország online kínálattal is várja a közönséget: Facebook- és weboldalára naponta újabb érdekességek, hangfelvételek, koncertek, hangszerbemutatók és zenei ajánlók kerülnek fel.

KecskemétFilharmónia Magyarország