2024.04.19, Péntek
Traffipax: újabb negatív rekord Kecskeméten
police.hu

Traffipax: újabb negatív rekord Kecskeméten

police.hu

2020.03.12. 17:28

Ezúttal egy percenként történt gyorshajtás.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben a rendőrség honlapján több olyan sajtóközleményt is közzétettek, amelyben felhívták a figyelmet a Kecskemét környékén történt gyorshajtásokra, ittas sofőrökre (90 km/h helyett 210-zel és 226-tal közlekedőköt óra alatt 155 sebességtúllépőittas járművezetők).

Az intézkedések tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás és az ittas vezetés kimagasló baleseti kockázatával.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. március 11-én ismét az 5-ös főút négysávos szakaszán ellenőrizték a gépjárműveket. Öt óra alatt ezúttal 303 sebességtúllépőt regisztráltak, ami azt jelenti, hogy egy percenként történt gyorshajtás az adott szakaszon.

A kecskeméti rendőrök kiemelt feladatuknak tartják a jogsértő módon közlekedők kiszűrését, a balesetek megelőzését.

 

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia következzen be. Mind a gyorshajtás, mind az ittas vezetés - külön-külön is - veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!

KecskeméttraffipaxKecskemét