2024.04.25, Csütörtök
Látogatóban a Neumann János Egyetem a Mercedes-Benz gyárban

Látogatóban a Neumann János Egyetem a Mercedes-Benz gyárban

Mercedes-Benz gyár

2020.02.17. 16:14

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára nagy hangsúlyt fektet a jövő generációinak gyakorlatorientált képzésére és a legfrissebb szakmai ismereteket továbbadására. Mindezek érdekében a vállalat szoros együttműködést ápol a Neumann János Egyetemmel, melynek képviselői a napokban szakmai látogatást tettek a gyárban.

Hirdetés

A Mercedes-Benz gyár vezetőségének a tavalyi év novemberében a Neumann János Egyetemen tett látogatását viszonozva, ezúttal a felsőfokú intézmény képviselői tettek látogatást az autógyárban. Az egyetem és a vállalat vezetői a gyárlátogatás mellett a már meglévő szakmai együttműködés kibővítését célzó, további konkrét lehetőségeket tekintették át közösen.

A szakmai programon az egyetem képviselőinek az üzemek vezetői mutatták be a gyártás néhány fontosabb folyamatát és vezették végig a karosszéria- és az összeszerelő üzemben, a logisztikai folyamatokat is ismertetve. A vendégek így testközelből ismerhették meg a gyár működését.

A közös bejárást követő egyeztetésen felmerült többek között a szorosabb együttműködés lehetősége a 3D nyomtatás szélesebb körű ipari alkalmazása, a karosszériaüzemben használatos anyagillesztési megoldások közös továbbfejlesztése terén, illetve a kooperáció az ipar 4.0 és automatizáció területén, például a fényező- és az összeszerelő üzemben, vagy a gyakorlati, logisztikai kihívások megoldására a szoftverfejlesztésben. További lehetőségként merült fel az egyetem szakembereinek és diákjainak bevonása innovatív, új megoldások kidolgozásába a műszaki ellenőrzés, a gyártási anyagok kezelése és újrahasznosítása, illetve a karbantartás, de a pénzügy és kontrolling területén is.

KecskemétNeumann János EgyetemMercedes-Benz Gyár