2023.12.10, Vasárnap
2021-ben ismét nemzetközi repülőnapot tarthatnak Kecskeméten
programturizmus.hu

2021-ben ismét nemzetközi repülőnapot tarthatnak Kecskeméten

mti

2020.01.31. 09:09

Együttműködési megállapodást kötött a honvédelmi miniszter és Kecskemét polgármestere.

Hirdetés

Az egyebek mellett a - jelenleg is korszerűsítés, bővítés alatt álló - kecskeméti repülőtér közös, civil és katonai használatáról szóló dokumentumot csütörtökön Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban írta alá Benkő Tibor és Szemereyné Pataki Klaudia.

Benkő Tibor azt is bejelentette: miután a szerdai kormányülésen is megkapta a támogatást, úgy készülnek, hogy 2021-ben ismét nemzetközi repülőnapot tartanak Kecskeméten.
A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség pilótái Kecskeméten nemcsak a város, hanem Magyarország, sőt a balti államok, Szlovénia légterének biztonságát is garantálják.
A megállapodásról szólva a miniszter elmondta, kiemelt terület a hazafias honvédelmi nevelés, az önkéntes tartalékos rendszer, a középiskolákban és a felsőoktatásban tanuló fiatalok megszólítása, továbbá a helyi kutatás-fejlesztés hadiipar szolgálatába állítása, valamint a társadalmi kapcsolatok erősítése.

Benkő Tibor Kecskemét Megyei Jogú Város és a honvédség közötti együttműködést példaértékűnek nevezte.
Mindketten jelezték, hogy Kecskemét és a Magyar Honvédség közötti együttműködés sok-sok évtizedre nyúlik vissza, s ezt most hivatalos keretek közé emelték.    

Szemereyné Pataki Klaudia azt hangsúlyozta, hogy a katonák jelenlétének köszönhetően Kecskemét az ország egyik legbiztonságosabb városa. Az elmúlt évtizedek alatt Kecskemét arculata katonai várossá formálódott - fogalmazott a polgármester, aki szintén kiemelte a fiatalok megszólításának fontosságát, amelynek alapjait az oktatási együttműködésben fektették le.

KecskemétrepülőnapKecskemét