2024.03.19, Kedd
Kecskeméti képzőművészek munkáiból nyílt jótékonysági kiállítás
pixabay - illusztráció

Kecskeméti képzőművészek munkáiból nyílt jótékonysági kiállítás

kecskemet.hu

2019.12.11. 08:00

Megnyílt az ,,Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület” adventi képzőművészeti tárlata a volt Szigma épületében. 12 kecskeméti képzőművész ajánlotta fel a kiállított alkotásokat, amelyeket december 20-án árverésre bocsátanak. A befolyó összegből pedig hátrányos helyzetű képzőművészeket támogatnak.

Hirdetés

15. alkalommal szervez jótékonysági kiállítást a kecskeméti képzőművészek népszerűsítésére létrejött ,,Itt Vagyunk, Támogatunk Egyesület.” A volt Szigma épületét harmadik alkalommal kapták meg a KIK-FOR Kft-től - árulta el Steiner Ágnes, az egyesület elnöke. A szombat délután nyílt tárlatban fellelhetőek többek között Ambrus Lajos, Angelo Minuti, A Varga Imre és Szappanos István munkái, de Bahget Iskander és Szakolczai Krisztina fotói is szerepelnek a kiállítás anyagában. Összesen 12 művész képein legeltethetik szemüket a látogatók december 8-20 között minden nap 15-től 18 óráig.

December 20-án 17 órakor aukciót rendeznek, ahol az alkotásokra lehet majd licitálni. 20 ezer forintról indul, és 5 ezer forintonként megy majd fel a képek ára - tudtuk meg az egyesület elnökétől. Aki pedig támogatói jegyet vásárol, az megnyerheti az egyik remekművet.

A szombat délutáni megnyitón Professzor Dr. Sztachó-Pekáry István önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke azt hangsúlyozta, hogy a kiállításmegnyitó karitatív és kulturális esemény is egyben.

Karitatív, mert jótékony célt szolgál. Mint fogalmazott, szomorú sorsú kecskeméti művészeket támogat az egyesület a támogatójegyekből és a képek árverezéséből. És nemcsak azért kulturális az esemény, mert gyönyörű képek vannak kiállítva, hanem a zene miatt is. A megnyitón ugyanis Szecsődi György muzsikált. A városháza képviseletében beszélő bizottsági elnök hozzátette: annyi fantasztikus képet lehet látni a tárlatban, hogy nem is tudna hirtelen dönteni, hogy melyiket akasztaná saját falára otthon.

Kecskemétképzőművészjótékonysági kiállításSzigma épület