2024.03.19, Kedd
Jubileumi évre készül az Ölelő Kéz Alapítvány
bacsmegye.hu

Jubileumi évre készül az Ölelő Kéz Alapítvány

2019.12.07. 10:05

Ismét lezárt egy sikeres évet az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, munkaértekezlet és karácsonyi vacsora keretében ünnepeltek a Gyógyszolgáltatás és az Otthon Ápolás kollégái.

Hirdetés

Dr. Fáy Tamásné, az Alapítvány titkára köszöntötte a megjelenteket, beszámolt a 2019-es év sikereiről, eredményeiről. Kiemelte, soha ezidáig nem volt még ennyi egészségügyi szűrés, amin megjelentek.

Beszélt az év kiemelkedő programjairól, elsőként említve a szeptemberi Városi Civil Kerekasztal egész napos rendezvényét. Ez volt az elmúlt évek legsikeresebb eseménye, ahol nem másokhoz csatlakozva, hanem önálló szervezésben jelentek meg. Standjukat nagyon sokan látogatták, jó kapcsolatok kiépítésére is nagyszerű lehetőség nyílt.   

Ebben az évben több sikeres pályázattal is büszkélkedhetnek. Rövidesen 25 éves lesz a szolgálat, Jubileumi kiadvány készül, amit a jövő évben egy nagyobb ünnepség keretében kézhez is vehetnek a kollégák. Készül egy szórólap is, néhány oldalban a Hospice szolgáltatásról, melyben felhívják a lakosság figyelmét, valójában mi is a szolgálat tevékenysége. Orvosi rendelőkben, egészségügyi ellátó helyeken lehet majd megtalálni.

A Kuratórium döntése alapján az idén is elismerő oklevéllel, pénzjutalommal köszönték meg két kolléga kiemelkedő munkáját. Az otthon ápolás területéről Csősziné Ildikó áldozatos munkáját díjazták, aki a következő évben nyugdíjba vonul, így remélhetőleg még több időt tud az Alapítvány keretein belül az ápolásra szorulókra fordítani. Velkey Róbert kollégának köszönték meg a Gyógyszolgáltatás területén végzett munkáját, akit jó néhány évvel ezelőtt még segéd dietetikusként ismertek meg, az Alapítvány régi telephelyén egy rekreációs szobát alakítottak ki számára, itt kezdte meg tevékenységét. Azóta is fáradhatatlan munkabírásáról tanúskodik.

A rendezvényen részt vett Rigóné Kis Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, akit Fáyné Margitka egy különleges pólóval lepett meg, ami jelképezi a két szervezet barátságát.

Rigóné Éva beszédében a harmonikus együttgondolkodásukat emelte ki, mint két jó testvér jellemezte barátságukat. Nagyon elkötelezettek a legszerencsétlenebbek iránt, majd említette, hogy továbbra is ez út vezérli munkájukat.

Dr. Fáy Tamásné megköszönte szponzorainak Györgyi Károlynak, dr. Székeliné Edinának egész éves támogatásukat, illetve Kővágó Istvánnak, aki az irodai bútorok cseréjében nyújtott gördülékeny segítséget.

 

Galéria

KecskemétÖlelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány