2024.06.16, Vasárnap
Adventi programsorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum
pixabay - illusztráció

Adventi programsorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum

MTI

2019.12.09. 10:00

Adventi program- és meglepetéssorozattal zárja az évet a Kecskeméti Katona József Múzeum - közölte az intézmény marketing tanácsadója az MTI-vel.

Hirdetés

Török Katalin elmondta: az idei adventi időszakban, december 13-án estébe nyúló ingyenes programot tartanak a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén, ahol a Luca napi barangolás címen a jeles naphoz kapcsolódó népi hagyományokat lehet megismerni.     

Az egy éve megnyitott Kecskemét 650 című kiállítás finisszázs programjaként felfogható rendezvényen esti tárlatvezetés és egy rendhagyó programelem, Luca napi rapid randi is várja az érdeklődőket.    

A programokon kívül naponta egy-egy meglepetéssel is készül közösségi oldalán az intézmény, ahol - az adventi kalendáriumhoz hasonlóan - az adott napra szóló ajándékot találhatnak a látogatók.     

A következő évet a 10. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé című, országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítás nyitja meg, amelynek témája ezúttal a Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) lesz.     

A jövő év egyik meghatározó nagykiállítása a Kecskeméti Katona József Múzeumban az Erzsébet királyné és Ferenczy Ida munkacímet viselő tárlat lesz a trianoni békeszerződés évfordulójához kapcsolódó, történelmi témájú kiállítás mellett.     

Török Katalin elmondta: a megyei hatókörű múzeum új szlogenje a jövőben a "Múzeum az ország szívében" lesz, de emellett tagintézményeik új védjegyeket is kapnak.

KecskemétAdventi programsorozatKecskeméti Katona József Múzeum