2024.04.24, Szerda
Rendkívül sikeres volt a nyílt nap a Neumann János Egyetemen
uni-neumann.hu

Rendkívül sikeres volt a nyílt nap a Neumann János Egyetemen

Neumann János Egyetem

2019.11.28. 15:23

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg az idei beiskolázási időszak első nyílt napját, november 27-én. A négy kar közül a gazdaságtudományi idén először mutatkozott be önállóan, már az új Campus oktatási épületében.

Hirdetés

Az idei nyílt nap megnyitójára a hagyományoknak megfelelően a GAMF Kar főépületében került sor, ahol dr. Fülöp Tamás rektor és a Kar dékánja Dr. Kovács Lóránt köszöntötte az érdeklődő fiatalokat és szüleiket.  Az épület aulájában a járműépítő csapatokon túl, ezúttal is azon cégek állítottak ki, melyek az Intézménnyel duális partneri kapcsolatban állnak. Idén ekőször a vállalkozások nagy része a Gazdaságtudományi Karnak otthont adó új CAMPUS-ban is megjelent és adott tájékoztatást a duális képzésben rejlő lehetőségekről. Megismerkedhettek a Neumann János Egyetem képzési portfóliójával, az ösztöndíj lehetőségekkel és az ERASMUS programmal is. 14.00 órakor pedig rendkívül élvezetes és érdekes előadást hallhattak, Rakonczay Gábor többszörös világrekorder extrém sportolótól.

A diákoknak a tájékoztatók és előadások után lehetőségük volt bejárni az egyetem és kollégium területét, meglátogatni a laborokat illetve személyesen is konzultálhattak a választott szak felvételi követelményeiről. S ahogy az lenni szokott, most is a duális képzés iránt érdeklődtek a legtöbben, ami nem meglepő, hiszen ebben a képzési formában a hallgatók, egyrészt a munkaerőpiacon szerezhetnek tapasztalatot, másrészt jövedelemhez is juthatnak, sőt megalapozhatják a diplomaszerzés utáni karrierjüket is.

 

KecskemétNeumann János Egyetem