2024.03.19, Kedd
„Amikor megtörtént a csoda”- szokatlan fotókiállítás nyílt Kecskeméten
pixabay - illusztráció

„Amikor megtörtént a csoda”- szokatlan fotókiállítás nyílt Kecskeméten

kecskemet.hu

2019.11.20. 16:52

A Babyborn Photo, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Professzionális Babafotós Partnerének képeiből nyílt ma (hétfő) este kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A képek megvásárolhatóak, az ebből származó bevételt a megyei kórház újszülött és koraszülött osztálya kapja majd.

Hirdetés

Rendhagyó kiállítás nyílt ma (hétfő) kora este a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Az „Amikor megtörtént a csoda” című tárlat a születés pillanatait mutatja be, megható, bensőséges, gyakran intim pillanatokon keresztül. A fekete-fehér alkotásokat a Babyborn Photo szakmai vezetője készítette, aki kislánya születését örökítette meg. A művész meghatóan beszélt arról, hogy miért vágott bele a kórházi fotózásba.

-Amikor először láttam egy koraszülött babát inkubátorban, az nagyon mély benyomást gyakorolt rám. De végül barátaim ösztönzésére döntöttem úgy, hogy elkezdek babákat fotózni. Ma már két kolléganőm is segít ebben- mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Katona Tamás.

A jótékonysági fotókiállítás fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere volt. A tárlatot dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója nyitotta meg, aki mint fogalmazott négy gyermek édesapjaként többször is átélhette ezt a csodát. Kurdi Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke pedig arról beszélt, hogy ez egy különleges tárlat, és örül, hogy otthont adhatnak neki.

A rendezvényt köszöntötte Baán Katalin Veres Péter Díjas Fotóművész, a MAFOSZ alelnöke is aki, mint fogalmazott még sohasem látott ilyen alkotásokat. A 70 éves művész személyes hangnemben beszélt arról, hogy nincsenek gyermekei, de a képek annyire egyediek és szokatlanok, hogy ő most tudja csak átélni a születés csodáját.

A kiállított képek jelképesen megvásárolhatók, és az értük befolyó teljes összeget a megyei kórház újszülött és koraszülött osztálya alapítványának adják át a szervezők.

KecskemétfotókiállításBabyborn PhotoBács-Kiskun Megyei Kórház