2024.04.24, Szerda
Advent a Kecskeméti Múzeumban

Advent a Kecskeméti Múzeumban

Kecskeméti Katona József Múzeum

2019.11.25. 17:06

November 30. és december 24-e között, az idei adventi időszakban, naponta egy-egy ajándékkal kedveskedik közösségi oldalán az intézmény, ahol – az adventi kalendáriumhoz hasonlóan – az adott napra szóló ajándékot találhatnak a látogatók.

Hirdetés

Advent a Kecskeméti Múzeumban címmel program-és meglepetéssorozatot indít a Kecskeméti Katona József Múzeum.

Az ajándékok nagy része egy napra szól majd, jellemzően az intézmény egy-egy kiállítóhelyéhez kapcsolódva tárul a látogatók elé. Biztosan lesznek Cifrapalota kiállítóhelyre szóló akciók, nyílt napok, ajándékkönyvek, kulturális kuriózumok, Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben található meglepetések, de előkerülnek érdekességek a felújítás alatt álló Orvos-és Gyógyszerészettörténeti Gyűjteményből is. Sőt, megnyitják egy napra a téli időszakban zárva tartó Naiv Művészek Gyűjteményét, de hogy melyik nap pontosan mi vár a követőkre, arra csak a meglepetést tartalmazó nap előző estéjén, pontban 19 órakor derül fény, a Kecskeméti Múzeum Facebook oldalán. Érdemes tehát órát állítani és követni a közösségi oldalt!

 

Nemcsak ajándékokkal, vagy hasznos letölthető adventi kincsekkel készül a múzeum, hanem eseményekkel is: december 13-án Luca napon, éjszakai tárlatvezetésre várják azokat a látogatókat, akik a boszorkányság és a népszokások mellett a jelenlegi tárlatok világa is érdekel. A 24 nap alatt lesznek ingyenes tárlatvezetések, jegyvásárlási akciók, és ötleteket is találnak a karácsonyfa alá, amelyekkel szeretteiket lephetik majd meg.

 

 

KecskemétKecskeméti Katona József Múzeum