2024.04.19, Péntek
Stabilabb és magasabb színvonalú lesz Kecskemét tömegközlekedése
MTI Fotó - illusztráció

Stabilabb és magasabb színvonalú lesz Kecskemét tömegközlekedése

kecskemet.hu

2019.10.31. 13:34

Várhatóan 2020 első felében már lesz mobiltelefonos fizetési lehetőség a helyi buszjáratokon, javul a szolgáltatás színvonala, a közlekedési rend pedig fokozatosan igazodik majd az utasok igényeihez. Erről beszélt tegnap (hétfő) este a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorában Hári Ernő a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. ügyvezetője.

Hirdetés

Fővárosi tapasztalatokat is figyelembe véve alakítják át Kecskemét tömegközlekedését, az új rendszer a tervek szerint 2020 január 1-én kezdi meg működését. Hogy mi minden változik majd jövő évtől, erről kérdezte Árvai Zoltán műsorvezető hétfőn a rendszert irányító társaság ügyvezetőjét. Kiderült egyebek mellett, hogy pályázat útján választják majd ki rövidesen azt a céget, amely biztosítja a járműparkot, illetve az autóbuszvezetőket. A rendszerbe bekerül majd az önkormányzati tulajdonban lévő 25 Mercedes hibrid csuklós autóbusz is, de a pályázati kiírásnak megfelelően új, átlagosan egy éves járműveket is be kell szereznie a nyertes vállalkozásnak.

Az önkormányzati kézbe kerülő helyi tömegközlekedés révén, jelentősen javul majd a szolgáltatás minősége, hangzott el a Kecskeméti Televízióban. A tervek között szerepel például a mobiltelefonos fizetési lehetőség bevezetése, előreláthatólag 2020 első félévében. A jegyek és bérletek árai jövőre nem emelkednek. A tervezett fejlesztések összhangban vannak annak a közvélemény kutatásnak az eredményeivel, amelyre még tavasszal került sor az utasok körében. A kérdőíves felméréssel kapcsolatban Hári Ernő többek között azt mondta, hogy voltak olyan adatok, amelyek megdöbbentették. Ilyen volt például az is, hogy a kecskeméti családok 10 százalékában három, vagy még ennél is több személygépkocsi van. Ez messze meghaladja az országos átlagot. A közvéleménykutatás megállapította azt is, hogy a megkérdezettek 41 százaléka a saját autó helyett, szívesen használná a helyi tömegközlekedést.

Kecskeméttömegközlekedésmobiltelefonos fizetésBács-Kiskun megye