2024.04.24, Szerda
Használatbavételi engedélyt kapott a Kecskeméti Egyetem Campus Oktatási épülete
uni-neumann.hu

Használatbavételi engedélyt kapott a Kecskeméti Egyetem Campus Oktatási épülete

KEDO Zrt.

2019.09.06. 18:00

A CAMPUS Oktatási épületében a terveknek megfelelően elindulhat a bútorok és mobilia elemek telepítése, beszerelése, az esetleges hibajavítások elvégzése.

Hirdetés

Mérföldkőhöz érkezett a Kecskeméti Egyetem CAMPUS Oktatási épületének a beruházása: a helyi Építési Hatóság a szakhatóságok hozzájárulásával 2019. augusztus 30-án megadta a nem jogerős használatbavételi engedélyt a beruházó Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. részére.

A munkálatokkal párhuzamosan megkezdődik a KEDO Zrt. által az ún. tőzsdetojás (tojás formájú valódi tőzsdét szimuláló oktatási terem) próbaterhelése, amely garantálja a hallgatók és a dolgozók teljes körű biztonságát. A statikus és dinamikus terheléses vizsgálatokat a Budapesti Műszaki Egyetem Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékének kollégái végzik. A próbaterhelési tervben előírtaknak megfelelően speciális, erre a célra fejlesztett vizes ballonokkal szimulálják, miként viselkedik a 88 tonnás végleges kialakítású tőzsdetojás nagyobb csoportok gyors helyváltoztatása, illetve több órás folyamatos, statikus és extrém dinamikus terhelések esetén. A próbaterhelés befejeztével, előre láthatóan 2019. szeptember 20 körül megkezdődik a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara oktatóinak és dolgozóinak átköltözése és szeptember végén a hallgatók is birtokba vehetik az épületet.

A KEDO Zrt-t a Magyar Nemzeti Bank által létrehozott Pallas Athéné Alapítványok a Kecskeméti Egyetem CAMPUS-ának megvalósítása érdekében hozták létre, segítendő a gazdaságtudományi oktatás kialakítását a Neumann János Egyetemen.

 

KecskemétNeumann János EgyetemKecskemét