2024.03.02, Szombat
Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Kecskeméten
google.hu

Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át Kecskeméten

mti

2019.09.13. 19:24

Új, Digitális közösségi alkotóműhelyt adtak át csütörtökön a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

Hirdetés

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára az átadón a digitalizációt kihívásnak nevezte, mint mondta a "digitalizáció korát ki kell szolgálni, meg kell élni", az iskoláknak mint alapkészséget kell ezt átadni. Hozzátette: mintegy 400 ezer ember él ma közvetlenül a munkaerőpiacon az informatikából, de minden embernek kell, igaz különböző mértékben, ilyen tudással rendelkezni. Szólt arról, hogy a foglalkozások tanításánál tudomásul kell venni, hogy módosítani, fejleszteni kell a tartalmakat, mert az eszközök, amelyekkel tanítanak, is fejlődnek. Feladatnak nevezte, hogy a szakmák tanítása során átadják a digitális ismereteket, amelyekre szükség lesz majd a munkaerőpiacon. Továbbá, hogy ezért megújítsák a tanárképzést, a tanár továbbképzést, hogy az a digitalizációt érintő ismeretekkel is bővüljön. Kiemelte: a humán erőforrás, az emberi tényező kikerülhetetlen, meghatározó a digitalizáció korában is. Szólt arról, hogy 40 alkotóműhelyt adnak át az országban. A műhelyeket egyfajta lehetőségnek nevezte,  hogy "a huszonegyedik századot oktassuk", és lehetőség a közösségteremtésre is. Továbbá arra,  hogy pályaorientációt is nyújtsanak, hogy felkeltség az érdeklődést a különféle szakmák iránt, megújuljon a belső szakmai képzés is az iskolákban.     

Juhász  Imre,  az iskola igazgatója elmondta:  mindig nyitottak voltak az innovációra és a műhely használatára is oktatási innovációként tekintenek, ahol  élményalapú tudást szerezhetnek a tanulók.     

A Kecskeméti Szakképzési Centrum csaknem 520 millió forint vissza nem térítendő támogatást  nyert  a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) pályázatán a szakképzési centrum fejlesztéséhez, e projekt keretében valósult meg az új Digitális közösségi alkotóműhely.

KecskemétKecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és SzakközépiskolaDigitális közösségi alkotóműhely