2024.03.28, Csütörtök
A Civil Korzó keretében várja az érdeklődőket az Ölelő Kéz Alapítvány

A Civil Korzó keretében várja az érdeklődőket az Ölelő Kéz Alapítvány

bacsmegye.hu

2019.09.06. 14:54

A Városi Civil Kerekasztal szervezésében kerül sor ma délután az évente hagyományos Civil Korzóra, melyen az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatokat is végeznek.

Hirdetés

A korzón a Városi Civil Kerekasztal tagszervezetei mutatkoznak be immár 12. alkalommal, színes műsorokkal, interaktív foglalkozásokkal. A rendezvényt Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármestere nyitotta meg.

Cél, a város lakóival megismertetni a civil szervezetek sokoldalú tevékenységét. Fontos  a tapasztalatok átadása, közösségfejlesztés, a generációk együttműködése, a jelen kihívásaira való reagálás mellett a hagyományok ápolása is. 


Az Ölelő Kéz Alapítvány sátra előtt sor kerül testtömeg-mérésre, vérnyomás és vércukormérésre, valamint koleszterin vizsgálatra. Kiderülhet mennyire egészségesek az érdeklődők. Az Alapítvány munkatársai készségesen adnak segítséget a felmerült magas vérnyomásra, vagy a helyes értékeknek nem megfelelő eredményekre. További jó tanácsokkal látják el az érdeklődőket, hová forduljanak, a háziorvoshoz, vagy esetlegesen szakorvoshoz irányítják őket.

Az Ölelő Kéz Alapítvány több helyszínre is kitelepül, szakképzett kollégákkal végzik a szűréseket. Szűrési programokra pályáznak, valamint jószolgálati alapon is végzik tevékenységüket.

Szeptember 6-án este 20 óráig szeretettel várják az érdeklődőket a Deák Ferenc térre.

 

Galéria

KecskemétÖlelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány