2024.03.19, Kedd
Gólyák vetélkedtek Kecskemét főterén
uni-neumann.hu

Gólyák vetélkedtek Kecskemét főterén

uni-neumann.hu

2019.08.28. 21:00

A kecsketejben fürösztés és a kecskenyáj-terelés sem riasztotta meg a fiatalokat Kecskemét főterén. A Neumann János egyetem gólyatáborának vetélkedőivel startolt idén a Hírös 7 New Generation programsorozata. Kecskemét főterén vasárnap estig főként a fiataloké a terep.

Hirdetés

Több mint 250 gólya vetélkedett pénteken Kecskemét főterén. A cél egyértelmű volt. Jó közösséget építeni, kolistársakat keresni, és persze megnyerni a vetélkedőket.

A versenyek mellett bemutatkozhattak a Neumann János Egyetem járműépítő csapatai is.

- Hallgatóink nagyon komoly eredményeket érnek el, de ennek a hallgatói tehetséggondozás, a hallgatói felkészítés lenne a legfontosabb feladata. Ilyenkor egy picit bemutathatjuk azt, hogy mire is képesek a hallgatóink. Nagyon büszkék vagyunk rájuk - mondta Dr. Fülöp Tamás, az egyetem rektora.

Dr. Fülöp Tamás szerint fontos, hogy a fiatal felnőttek megismerjék a várost és beilleszkedjenek az életébe. Ebben is segít a gólyatábor és a péntek délutáni
vetélkedő. A tanulókat igyekeznek ösztönözni az aktív szerepvállalásra is a város életében.

A díjátadón részt vett Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke. A Kecskeméti Ifjúsági Tanács társszervezőként vett részt a Hirös Hét New Generation napok megszervezésében. A cél , hogy a kecskeméti fiataloknak, és az ide érkező egyetemistáknak minél színesebb programlehetőséget biztosítsunk a Hírös Hét keretében megvalósuló újdonságnak számító ifjúsági napokban.

KecskemétgólyaBács-Kiskun megyeHírös 7Neumann János Egyetem