2024.03.28, Csütörtök
A Kolozsvári Magyar Napokon is találkozhatnak a Kecskeméti Múzeummal
A fotó a tavalyi rendezvényen készült

A Kolozsvári Magyar Napokon is találkozhatnak a Kecskeméti Múzeummal

Kecskeméti Katona József Múzeum

2019.08.15. 16:02

Az idén 10. alkalommal jubiláló Kolozsvári Magyar Napokon a Kecskeméti Katona József Múzeum két kiállítóhelye, a Cifrapalota és a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely is képviselteti magát. Erdély egyik legnagyobb kulturális fesztiválján immár harmadik alkalommal várják a múzeum munkatársai a családokat, a kicsiket és nagyobb gyermekeket egyaránt.

Hirdetés

A Kincses Kolozsvár Egyesület által szervezett nagyszabású eseményt 2019. augusztus 22-25. között rendezik meg a Múzeumok sétányán, amelynek idei helyszíne a Színház utcában (Emmanuel de Martonne) lesz kialakítva.

A múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyének idei központi témája a – jelenleg nagy sikerrel futó – Kecskemét 650 kiállítás, illetve a város szimbolikus figurája: a kecske. Az érdeklődők papírkecskét, kecskebábot, 3D-s kecskeméti képeslapot és kecske hűtőmágnest készíthetnek a kiállítóhely képviselői segítségével.

A Szórakaténusz Műhely játékmesterei a régi korok játékainak világát viszik el Kolozsvárra. A résztvevők bűvész kellékeket, papír-hintalovat, mini keljfeljancsit és japán papírlegyezőt készíthetnek, valamint a gyűjtemény történeti kvízével érdekességeket tudhatnak meg a játékok világáról.

A programokra minden nap 10:00-18:00 óráig várják az érdeklődőket.

KecskemétKolozsvári Magyar NapokKecskeméti Katona József MúzeumCifrapalotaSzórakaténusz Játékmúzeum és Műhely