2024.04.18, Csütörtök
Több, mint 1200 hallgató nyert első körben felvételt a Neumann János Egyetemre!
uni-neumann.hu

Több, mint 1200 hallgató nyert első körben felvételt a Neumann János Egyetemre!

uni-neumann.hu

2019.07.25. 17:15

Kihirdették a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait – 1254 új hallgató örülhet, hogy felvételt nyert a Neumann János Egyetemre, ez 23%-kal több a tavalyinál.

Hirdetés

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 737, a Gazdaságtudományi Karon 228, a Pedagógusképző Karon 203, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 86 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben.

A legnépszerűbb szakok a felvételi eljárás során a GAMF Műszaki és Informatikai Karon a mérnökinformatikus szak, a Gazdaságtudományi Karon a gazdálkodási és menedzsment szak, a Pedagógusképző Karon az óvodapedagógus szak, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig a kertészmérnöki alapszak, azonban a mesterképzéseink is egyre keresettebbek.

A Gazdaságtudományi Karon a tavalyihoz képest 32%-kal több hallgató kezdheti meg tanulmányait. A népszerű szakok között említhető a gazdálkodási és menedzsment- , valamint a pénzügy és számvitel alapszak illetve a MBA mesterképzésre jelentkezők száma is folyamatosan növekszik.

A GAMF Műszaki és Informatikai Karon a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakok továbbra is a gépészmérnöki és a mérnökinformatikus képzések, azonban az újonnan indított üzemmérnök-informatikus alapszak is jól debütált.

A Pedagógusképző Karon a legnépszerűbb óvodapedagógus szak mellett a tanító és a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakok iránt is egyre nagyobb az érdeklődés.

A Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon a korábbi évekhez hasonlóan népszerű vidékfejlesztési és agrármérnöki szak, azonban a kertészmérnöki és mezőgazdasági mérnöki szak is egyre több hallgatót vonz. 

A pótfelvételi időszakban a Neumann János Egyetem karai várják azok jelentkezését, akik vagy nem vettek részt a rendes felvételi jelentkezésben, vagy nem nyertek felvételt egyik felsőoktatási intézménybe sem. A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakokról részletes információk a felvi.hu oldalon találhatók.

KecskemétBács-Kiskun megyeNeumann János EgyetemfelsőoktatásponthatárokGamf