2024.03.19, Kedd
Kecskeméten is látható lesz a Fonó Zenekar Atyai ág című produkciója
Fonó Zenekar - Facebook

Kecskeméten is látható lesz a Fonó Zenekar Atyai ág című produkciója

MTI

2019.07.18. 09:52

Szeptemberben több helyszínen is látható lesz az Atyai ág című színpadi produkció a Fonó Zenekar és vendégei előadásában.

Hirdetés

A produkcióra Dagesztánból, a Karacsáj-Cserkesz Köztársaságból, a Kabard-Balkár Köztársaságból és Baskortosztánból érkeznek énekesek, zenészek és adatközlők, akikkel a Fonó Zenekar közösen hoz létre egy, a zenei párhuzamokat megvilágító színpadi produkciót. A vendégek között szerepel mások mellett Arszlanbek Szultanbekov énekes és dombrajátékos is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Atyai ág című műsort szeptemberben Kecskeméten, Székesfehérváron, Budapesten, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Debrecenben tekintheti meg a közönség.

Agócs Gergely rendszeresen jár gyűjteni a nogaj, kumuk és egyéb, az egykori Kazár Kaganátus területén élő türk népcsoportok falvaiba. Munkája során megszámlálhatatlan és zeneileg, kultúrtörténetileg izgalmas egyezésekre talált, amelyeket szakértő formában tár a hallgatóság elé. Legutóbbi gyűjtőútjáról június végén tért vissza, amelyen három kaukázusi régió mintegy 15 különböző - egymástól többszáz kilométerre fekvő - helyszínén végeztek gyűjtéseket. Az Agócs Gergely vezette Fonó Zenekar az 1997-es megalakulása óta a magyar népzenei mozgalom szereplőitől szokatlan művészeti közelítésekre vállalkozott, az Atyai ág címet viselő kezdeményezésünkkel a magyar népzene Kodály által kijelölt, keleti irányú kapcsolatait kívánják a közönség elé tárni.

KecskemétFonó ZenekarKecskemétBács-Kiskun megye