2024.03.29, Péntek
Befejeződött a kecskeméti Kosárlabda Akadémia körüli környezetrendezés
Mercedes KA facebook

Befejeződött a kecskeméti Kosárlabda Akadémia körüli környezetrendezés

Mercedes KA facebook

2019.07.17. 13:04

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia és Kecskemét Önkormányzatának közös beruházásában napelempark és parkoló épült.

Hirdetés

A Mercedes-Benz Sport Akadémia és a Messzi István Sportcsarnok közötti területen egy 50 kW teljesítményű napelempark készült el, amely az Akadémia épületének gazdaságosabb üzemeltetéséhez járul hozzá. A megújuló energiaforrás létesítését a Magyar Kosárlabda Szövetség kiemelten támogatta.

A területen egy 98 személygépkocsi befogadását biztosító parkoló is épült. Négy év munkájának eredményképpen végleg lezárult a régi uszoda sportközponttá történő átalakítása, egyúttal befejeződött a Sport Akadémia körüli környezetrendezés is. A parkoló külső közlekedési kapcsolatát a városi úthálózathoz az Olimpia utcai, a közelmúltban felújított parkoló bevezető útja biztosítja. A megvalósult beruházás biztonságosabb bejutást biztosít a Messzi István Sportcsarnokba és a Mercedes-Benz Sport Akadémiára, tehermentesíti az Olimpia utcát, valamint kulturált hátteret biztosít a sportrendezvényekhez mindkét csarnokban.
A teljes beruházás összköltsége 169 millió forint.

A beruházás összköltségéből Kecskemét Önkormányzata a 30 százalék önerőt adta, 70 százalékot a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI által jóváhagyott, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia által benyújtott sportfejlesztési pályázat keretében elnyert összeg biztosította, amelyeket a társasági adójuk meghatározott részét felajánló vállalkozások ajánlottak fel.

KecskemétKecskemétMercedes-Benz Sport AkadémiaMesszi István Sportcsarnok