2023.12.10, Vasárnap
2019-ben is folytatódik a Strand Police program Kecskeméten
police.hu

2019-ben is folytatódik a Strand Police program Kecskeméten

police.hu

2019.06.28. 10:45

A programban résztvevő diákok strandfelügyeleti feladatokat látnak el, de a parkolókat is ellenőrzik, illetve olyan ingyenes kiadványokat osztanak, melyekben hasznos bűnmegelőzési tanácsokat kaphatnak a fürdőzők.

Hirdetés

A Strand Police-t 2013-ban indította közösen a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Rendőrkapitányság. A kezdeményezés célja a strand és a fürdő területén a közbiztonság fenntartása, a fürdőző vendégek zavartalan kikapcsolódásának biztosítása, és a bűncselekmények megelőzése.

 

Idén 52 fiatal döntött úgy, hogy a program keretében teljesít közösségi szolgálatot június 24-től egészen augusztus 25-ig. A 9-11. osztályos diákok 4 órás váltásokban „járőröznek” fehér színű pólóban és Strand Police-os sapkában. A diákokat az idei évben is felkészítették a szolgálatra, személy- és vagyonvédelmi, prevenciós és jogi információkat kaptak, valamint tűz- és munkavédelmi oktatáson vettek részt.

 

Az önkéntes járőrpárosok munkájának az is fontos része, hogy tájékoztatják a fürdőzőket a vagyonvédelem legfontosabb szabályairól, például felhívják a figyelmüket arra, hogy ne hagyjanak őrizetlenül értékeket autójukban, vagy a medencék közelében.

Kecskemétstrand policeKecskemét