2024.04.20, Szombat
Pályaválasztás előtt álló tanulóknak mutatott be szakmákat a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Pályaválasztás előtt álló tanulóknak mutatott be szakmákat a kecskeméti Mercedes-Benz gyár

Mercedes-Benz gyár

2019.05.11. 12:42

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara kezdeményezésével indult rendezvényen a Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban összesen 6 alkalommal, 185 hetedik osztályos fiatal ismerkedett meg a gépjármű mechatronikus, a mechatronikus-karbantartó, valamint a szerszámkészítő szakmákkal.

Hirdetés

A Mercedes-Benz idén csatlakozott egy kifejezetten pályaválasztás előtt álló tanulók számára szervezett programhoz: az úgynevezett „rendhagyó technika órához”.

A helyi általános iskolákból érkező vendégeket a gyár saját, duális képzésben résztvevő tanulói köszöntötték és vezették körbe a csarnokban. Az iskolások a látogatás során megismerkedtek a Mercedes-Benz képzéseivel. Kötetlenebb és közvetlen hangulatban telt a találkozó, hiszen a vendéglátók is hasonló korosztályból származtak, mint a vendégek. A tanulók a Mercedes-Benz diákjaival együtt készítettek el egy-egy zseblámpát. A lámpa összeszerelésével fejlődött kézügyességük, alapvető elektronikai ismereteket tanultak, forrasztottak, többéle szerszámmal megismerkedtek, csavaroztak.

Kovács János, Tóth Árpád és Barna Norbert szakmai vezetők eközben még az ő iskolaidejükben tartott rendhagyó technika órákról meséltek: „A korábbi gyakorlatorientált technika órák világát szeretnénk újra megmutatni a diákoknak, hiszen egy videón keresztül nem jön át, hogy az ember saját kezével mire képes.”

 

Az idei évben a négy szakmában több mint 200 fiatal kezdte meg tanulmányait – köztük több lány is – az októberben átadott Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban.

KecskemétMercedes-Benz Academy