2024.04.25, Csütörtök
Megállapodást kötött a HM és a Neumann János Egyetem
MTI/Bús Csaba

Megállapodást kötött a HM és a Neumann János Egyetem

Neumann János Egyetem

2019.05.15. 12:25

Az oktatás, fejlesztés, tudományos kutatás és a katonai pályára irányítás területeit érintő együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Minisztérium és a kecskeméti székhelyű Neumann János Egyetem. A közös munka kereteit hosszú távra biztosító szerződést május 14-én Szabó István honvédelmi államtitkár, valamint dr. Ailer Piroska rektor és Finta Zita kancellár írták alá.

Hirdetés

A partnerséget rögzítő dokumentum alapján a felek a jövőben szervezett formában tudnak együttműködni. A megállapodás értelmében a tárca és az egyetem szorosabban együttműködik majd az önkéntes tartalékos rendszer követelményeihez igazodó humán- és anyagi erőforrások optimális felhasználása érdekében, és biztosítják a hallgatók részvételét az ösztöndíj-alapú önkéntes tartalékos tisztképzésben. Népszerűsítik a két kreditpont értékben meghatározott honvédelmi alapismeretek tantárgy oktatását, illetve a katonai életpályát bemutató toborzó ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki az egyetemen. Emellett kölcsönösen támogatják egymás szakmai munkáját a tudományos kutatás területén, a közösen elnyerhető pályázatok esetében.

A Neumann János Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetemmel, a Szent István Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nyíregyházi Egyetemmel és a Milton Friedman Egyetemmel is szoros együttműködést alakított már ki a honvédelmi tárca. Az oktatás, fejlesztés, tudományos kutatás és a katonai pályára irányítás területén a közeljövőben több hazai egyetemmel tervezi a tárca hasonló együttműködési megállapodás kötését.

KecskemétNeumann János EgyetemHonvédelmi Minisztérium