2024.02.23, Péntek
Akkreditálták az első hazai digitális nyelvvizsgát
ixam.hu

Akkreditálták az első hazai digitális nyelvvizsgát

mti

2019.05.10. 10:05

Az iTOLC jelenleg Budapesten, Szolnokon, Győrben és Kecskeméten rendelkezik vizsgahelyekkel, de júniusra várhatóan 12 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok, egyelőre angol és német nyelven.

Hirdetés

Elérhető Magyarország első akkreditált nyelvvizsgája, amelyet elsősorban az úgynevezett Z és Y generáció igényeire szabtak, és teljesítése alig fél napot vesz igénybe - közölte Egyed Bernadett, az iTOLC nyelvvizsgaközpont vezetője az M1 aktuális csatornán szerdán.


Az online nyelvvizsga a felsőoktatásba történő jelentkezésnél is elfogadott. A papír alapúhoz képest az online nyelvvizsga nagy előrelépés, és sokkal rövidebb eredményközlési határidővel jár.
Egyed Bernadett elmondta, az iTOLC honlapján számos vizsgaidőpont közül lehet választani, 2019-ben németből és angolból hetvenkilenc időpont lesz, jelentkezni pedig tíz nappal a vizsgát megelőzően lehet. Folyamatosan vannak próbavizsga-lehetőségek is, amivel mindenki élhet, mielőtt élesben is megméretné magát. Az online próbavizsgák hamarosan otthonról is elérhetők lesznek, itt gyakorlatilag bárki szimulálhatja a nyelvvizsga körülményeit és ezt követően értékelést is kap.

Az online nyelvvizsga a kommunikációt helyezi a központba, nyelvtani feladatokat egyáltalán nem tartalmaz. A hagyományos nyelvvizsgákhoz hasonlóan írásbeli és szóbeli részből áll. A beszédkészség mérését is számítógépen keresztül végzik.

Kecskemétdigitális nyelvvizsgaKecskemétSzolnokiTOLC