2024.04.19, Péntek
A Kecskeméten gyártott Mercedes modellek iránt növekedett a kereslet
FORRÁS: MTI/UJVÁRI SÁNDOR

A Kecskeméten gyártott Mercedes modellek iránt növekedett a kereslet

origo.hu

2019.05.06. 08:13

A Daimler közzétette első negyedéves eredményebeszámolóját, amely több kategóriában is csökkenésről tanúskodik. A német autógyártó sem kerülhette el az autópiac globális visszaesését.

Hirdetés

A Daimler 39,7 milliárd eurós árbevételt ért el az első negyedévben, ami nagyjából azonos a 2018 azonos időszakában elért értékkel. A társaság üzemi eredménye 2,8 milliárd, a nettó eredménye pedig 2,15 milliárd euró volt, ami viszont 16, illetve 9 százalékos visszaesést tükröz az egy évvel korábbihoz képest.
A cég eladásai az első negyedévben ugyan meghaladták az 555 ezer személyautót, ám ez 7 százalékos csökkenést jelentett.A gyengébb teljesítmény elsősorban a globális autópiac lassulására, továbbá az értékesítési struktúra átalakítására vezethető vissza.

 

A cég autóeladásai az összes meghatározó kategóriában alacsonyabbak lettek, egyetlen kivételt a kompakt autók értékesítése jelentett, amely 11 százalékkal növekedett 2019 első negyedévében. Ez jó hír Magyarország számára, hiszen hazánk kiemelt szerepet játszik a kompakt modellek gyártásában.

KecskemétMercedesdaimlerKecskemétautógyártás