2024.04.23, Kedd
Tizenhárom új bemutatót tervez a következő évadban a kecskeméti Katona József Színház
Kecskeméti Katona József Színház - Facebook

Tizenhárom új bemutatót tervez a következő évadban a kecskeméti Katona József Színház

MTI

2019.04.23. 08:00

Hat nagyszínházi bemutató mellett öt kisszínházi és két gyermekelőadással készül a kecskeméti Katona József Színház a 2019/20-as évadra - jelentette be a teátrum igazgatója szerdán sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Cseke Péter elmondta: a következő színházi évaduk a világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló Chicago című musicallel indul, amelyet Béres Attila állít színpadra.     

A rendszerváltozás 30 éves évfordulója alkalmából a direktor rendezésében Schwajda György Ballada a 301-es parcella bolondjáról címet viselő példázatát mutatják be, majd szilveszterkor László Miklós Illatszertár című romantikus komédiáját élvezheti a kecskeméti közönség a Mohácsi testvérek átiratában.     

Bagó Bertalan rendezi Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című világhírű regény és film színpadi változatát. Egy új és különleges játszóhelyen, a színház legfelső emeleti erkélyfolyosóján biztosítanak helyszínt Réczei Tamás rendezésében Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színjátékának, amely az együttélés évtizedeinek különféle stációit mutatja be.     

A színház tánctagozatának, a hatodik évadát kezdő Kecskemét City Balettnek a tagjai ezúttal egy orosz klasszikus, Tolsztoj Anna Karenina előadására készülnek. A darabot rendező Barta Dóra kiemelte: a táncos produkció zenei gerincét Beethoven és Michael Nyman szerzeményei szolgáltatják majd.     

Réczei Tamás, a kecskeméti Katona József Színház művészeti vezetője bejelentette: a Kelemen László Kamaraszínházban ezúttal három bemutatót tartanak. Szigligeti Ede Liliomfi című zenés népszínművét Kocsis Pál állítja színpadra. Andrew Bergman Társasjáték New Yorkban című komédiáját Szerednyei Béla rendezésében láthatja a nagyérdemű, és ifjúsági előadás is készül Madách Imre Az ember tragédiája "junior" címmel, amelyet Cseke Péter igazgató visz majd színre.     

A Ruszt József Stúdió Színház két bemutató helyszínéül szolgál teátrum következő évadában. Eugene O'Neill Amerikai Elektráját a magyar színházi formanyelv egyik megújítója, Horváth Csaba állítja színre. A második bemutató pedig Elzbieta Chowaniec lengyel írónő drámája lesz, amely egy lengyelországi család négy generációjának női tagjairól szól majd Gardénia címmel, Markó Róbert rendezésében.     

A gyermekeknek ezúttal is két darabbal készülnek. Először a mesés kelet világát hozza el az Aladdin és a csodalámpa, majd a Péter és a farkas izgalmas kalandjait ismerhetik meg a színházba érkezők, Réczei Tamás rendezésében.     

Továbbra is a színház műsorán marad Osztályelső című tantermi előadásuk, az előző évad operettje, az Állami áruház, valamint A pillangók szabadok című romantikus vígjáték.     

A direktor kiemelte: öt éve tart már az a kezdeményezésük, amelynek keretében a következő évadban is mintegy 500 roma származású, hátrányos helyzetű gyermeket látnak majd vendégül a színházban 10-12 Kecskemét környéki kistelepülésről. Továbbá minden hónapban 50-100 ingyenes belépőjegyet biztosítanak a Színházi Angyalprogram keretében, amelyhez továbbra is várják a közreműködést és ajánlásokat.

KecskemétBács-Kiskun megyebemutatóKecskeméti Katona József Színházteátrum