2024.10.23, Szerda
Nemes programhoz csatlakoztak a kecskeméti kosarasok

Nemes programhoz csatlakoztak a kecskeméti kosarasok

ktekosar.hu

2019.03.27. 14:57

Két nappal az Autizmus Világnapja előtt, a március 31-én rendezendő KTE-Duna Aszfalt-Paks bajnoki mérkőzésen a csapat tagjai egyedi, erre az alkalomra készített bemelegítő pólót használnak majd, felhívva ezzel a figyelmet az Autizmussal élőkre.

A KTE-Duna Aszfalt is csatlakozik az autizmussal élők mindennapjainak megkönnyítését célzó programhoz.

Egyben pedig buzdítva mindenkit arra, hogy vegyen részt a jótékonysági árverésen, amely keretében egy speciális, a kosárlabda Euroleague-csapatok által működtetett jótékonysági rendszert jelképező One Team feliratú, Hanga Ádám által aláírt Barcelona kosárlabda mezre lehet licitálni (kikiáltási ár 10 000 Ft). A teljes bevétel a Homokbányánál hamarosan nyíló Autisták Nappali Foglalkoztatója kapja – nyilván minden forintra szükség lesz az induláshoz. A játékosok által viselt bemelegítőket pedig a csapat szintén az intézménynek adja.

 

Ragyogjon kékben

A kezdeményezés célja az volt, hogy felhívják minden ENSZ tagország minden egyes lakosának a figyelmét az Autizmus Spektrum Zavarra, az autizmussal élő emberekre.

Az Autizmus Világnapján (World Autism Awerness Day – WAAD) a világ számos nagyvárosában kék fénnyel világítanak ki egy-egy emblematikus középületet. A „Ragyogjon kékben” elnevezésű akció célja felhívni a figyelmet az autizmussal élőkre. A kezdeményezéshez az évek során már 22 ország több 100 épülete csatlakozott. A többi között Londonban a Big Bent, Prágában a Károly hidat, Párizsban az Eiffel tornyot, Rómában a Colosseumot, New Yorkban az Empire State Buildinget, Torontóban a CN Towert szokták megvilágítani kék fénnyel.

Magyarország és Kecskemét is bekapcsolódott a programba, a városban eddig a Városháza épülete kapott kék megvilágítást. Idén azonban az épület felújítása miatt a Református Iskola kap kék megvilágítást.

KecskemétkosarlabdaKTE-Duna AszfaltAutizmus Világnapja