2024.04.20, Szombat
Mogyoró kutya is a Gyógyító Bocsokkal tartott

Mogyoró kutya is a Gyógyító Bocsokkal tartott

Bács-Kiskun Megyei Kórház

2019.03.09. 16:37

Mogyoró, a hat hónapos mentőkutya is „rendelést” tartott a Béke Iskola második osztályos tanulóinak. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyógyító Bocsok csapata játékos formában mutatta be a kicsiknek, mi is várhat rájuk, ha betegek lesznek.

Hirdetés

A gyerekek nagyon készültek, mindenki hozta otthonról saját plüss kedvencét, hogy azokat közösen gyógyíthassák meg. Ehhez először beöltöztek műtősruhába, illetve orvosi köpenyt, maszkot, és sapkát húztak, majd nekiálltak a komoly munkának.

Dr. Bozóki Boglárka gyermekorvos, Dr. Cseh Dóra szájsebész, Dr. Tankóné Kiss Gabriella gyógyfoglalkoztató, a kecskeméti kórház munkatársai és Trencsényi Péter, katonai mentős, Mogyoró gazdája mutatta meg a gyerekeknek a különböző orvosi eszközöket, többek között a láz- és vérnyomásmérőt, az infúziót, a fecskendőket, az oxigénmaszkot. Mindezeket ki is próbálhatták egymáson és plüssállataikon.

Megismerkedhettek az emberi szervekkel, csontokkal, megtanulták a helyes szájhigiéniát, részesei lehettek egy műtétnek, illetve lázat, pulzust és vérnyomást mértek.

Az igazi izgalom számukra a foglalkozás végén Mogyoró kutya és Peti látványos bemutatója volt.

 

A „Gyógyító Bocsok” egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszanak el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüss játékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi. A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnék csökkenteni. Az óvodások, kisiskolások játszva tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat. Emellett közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyermeki szemmel talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközökkel, kipróbálhatják, felvehetik azokat.

A Gyógyító Bocsok orvosokból, mentőápolókból, egészségügyi szakdolgozókból áll. A Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és az Oktomed alternatív mentőszolgálat közösen támogatja a csapat munkáját.

Galéria

KecskemétBács-Kiskun Megyei KórházGyógyító Bocsok