2024.04.19, Péntek
Ingyenesen használható sportpark épül mintegy 80 millió forintból
kecskemet.hu

Ingyenesen használható sportpark épül mintegy 80 millió forintból

kecskemet.hu

2019.03.11. 11:39

Május végére két sportfejlesztési beruházás készül el Kecskeméten. Az ingyenesen használható sportpark a szabadidőközpontban és az Akadémia új parkolója összesen 248 millió forintból valósul meg. A Kecskeméti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatát a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI hagyta jóvá.

Hirdetés

Két új beruházást valósíthat meg a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának keretében – derült ki a pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatón. Egyrészt ingyenesen használható sportpark épül mintegy 80 millió forintból, de új parkoló is készül az Akadémia kiszolgálására. A sportfejlesztési pályázatot a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI hagyta jóvá, célja pedig a szabadidősport és a kosárlabda népszerűsítése, a fiatalok és a családok sportolásának segítése. A beruházás összköltségéből Kecskemét önkormányzata a 30 százalék önerőt adja, 70 százalékot pedig az Akadémia tao támogatói biztosítanak – mondta el a sajtótájékoztatón dr. Szeberényi Gyula Tamás sportért felelős alpolgármester.

A sportpark – a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén valósul meg. A meglévő – 2015-ben átadott – kültéri kosárlabda pálya mellé még két pálya épül, illetve köréjük egy futópálya is elkészül. A három új pálya öntött gumiburkolatot kap. Ez „sportbarát” alap, amely védi az ízületeket, de a külső hatásoknak is ellenáll.

A sportpályák mellé egy árnyékolt pihenőt képzeltek el, ahol ívókút is létesül. Így igazi közösségi tér születik a látogatók számára.

A beruházás részletei:

- A futópálya 210 méter hosszú lesz.

- A beruházás tervezett befejezése 2019. május vége.

- A pályák használata ennek szellemében térítésmentes lesz minden látogató számára.

- A beruházás teljes költsége 80 millió Ft.

 

Nagy örömhír az is, hogy a Mercedes-Benz Sport Akadémia és a Messzi István Sportcsarnok közötti területen 98 személygépkocsi befogadását biztosító parkoló épül – jelentettebe Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Kft. ügyvezetője.. Négy év munkájának eredményképpen végleg lezárul a régi uszoda sportközponttá történő átalakítása, egyúttal befejeződik a Sport Akadémia körüli környezetrendezés is.

A parkoló külső közlekedési kapcsolatát a városi úthálózathoz az Olimpia utcai, a közelmúltban felújított parkoló bevezető útja biztosítja. A területen ezen felül napelempark is épül, amely az Akadémia épületének gazdaságosabb üzemeltetéséhez járul majd hozzá. A megújuló energiaforrás létesítését a Magyar Kosárlabda Szövetség kiemelten támogatta. A napelempark 50 kW teljesítményű lesz.

A beruházás után a Messzi István Sportcsarnokba és a Mercedes-Benz Sport Akadémiára biztonságosabb lesz a bejutás, a rendezvényekhez kulturált hátteret biztosít az új környezet. Mindemellett az Olimpia utcát is tehermentesíti a beruházás, amelynek összköltsége 169 millió forint.

KecskemétKecskemétsportparkMesszi István SportcsarnokKecskeméti Kosárlabda Akadémia