2024.03.29, Péntek
Korszerűsítettek két óvodát és egy iskolát Kecskeméten
kecskemet.hu

Korszerűsítettek két óvodát és egy iskolát Kecskeméten

mti

2019.02.13. 08:14

Befejeződött két óvoda és egy általános iskola mintegy 526 millió forintos korszerűsítése Kecskeméten, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében.

Hirdetés

A Csokor utcai óvodában több mint 114 millió forintos támogatásból hőszigetelték az épület homlokzatát és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést. A beruházás során kialakítottak egy fejlesztő- és egy tornaszobát, öltöző-, mosó- és tárolóhelyiségeket, az egyes csoportok külön mosdókat kaptak és megoldották az épület akadálymentes megközelítését is. Új bútorokat, berendezési tárgyakat, fejlesztő eszközöket és játékokat vásároltak.

 

A Klapka utcai óvodában 191 millió forintból kicserélték a főépület nyílászáróit és megtörtént az intézmény építészeti, épületvillamossági és épületgépészeti korszerűsítése. Kialakítottak egy dolgozói öltözőt, nevelői és orvosi szobát, valamint egy melegítőkonyhát is. A belső udvari szárny megépítésével nőtt az óvoda alapterülete, ezáltal 11 férőhellyel bővült az intézmény befogadóképessége, egyúttal megvalósult az épület akadálymentesítése is. Az új csoportszoba mellett tornatermet, szertárat, mosdót is létesítettek, továbbá megújult az óvoda udvara is, ahova játszóeszközöket és kerti bútorokat vásároltak.

 

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája homlokzati, pince- és zárófödém-szigetelést kapott a több mint 220 millió forintos támogatásnak köszönhetően. Meggátolták továbbá a talajnedvesség épületbe szivárgását, kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtést, amely egy napelemes rendszerrel is bővült.

 

Megkezdődött az Árpádvárosi bölcsődét érintő fejlesztés is, amelynek keretében az épület homlokzati szigetelést kap, kicserélik az ajtókat, az ablakokat és a radiátorokat. A helyiségeket új burkolattal látják el, korszerűsítik a vizesblokkokat is, kifestenek, de gondoskodnak az udvar rekonstrukciójáról is.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projektre mintegy 309 millió forint európai uniós támogatást fordíthat az önkormányzat.

KecskemétKecskemétóvodafelújításiskolafelújítás