2024.04.25, Csütörtök
Új parkolókkal bővült a Benkó Zoltán Szabadidőközpont
hiros-sport.hu

Új parkolókkal bővült a Benkó Zoltán Szabadidőközpont

hiros-sport.hu

2019.01.05. 10:59

Már használhatók az a 31+1 új parkoló a Szabadidőközpont Nyíri út felőli bejáratánál, melyek kivitelezési munkái november elején kezdődtek meg.

Hirdetés

A beruházást Kecskemét Önkormányzata által nyújtott támogatással valósította meg a Hírös Sport Nonprofit Kft.
 

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont Kecskemét legnépszerűbb és legsokrétűbb kikapcsolódási lehetőségeit biztosító közösségi parkja, Kecskemét „ligete”. A tavalyi évben több mint 95 ezren látogattak ki a 174 hektár területű szabadidőközpontba, idén ez a szám már a január-november közötti időszakban meghaladta a 100 ezer főt. A növekvő látogatószám, és a vendégelégedettség növelésére irányuló törekvés eredményeként fogalmazódott meg az a célkitűzés, hogy a szabadidőközpontba autóval érkezők a mai kor igényeinek megfelelő parkolót vehessenek igénybe.

- Kecskemét Önkormányzata 2017-ben kezdeményezte az új parkoló megtervezését. Az elkészült terv alapján látszott, hogy a kivitelezés csak több ütemben tud megvalósulni. Az erre a célra idén biztosítható összeg alapján a szabadidőközpontot is üzemeltető Hírös Sport Nonprofit Kft elkészíttette az első ütem részletes tervét, lebonyolította az ilyenkor szükséges közbeszerzési eljárást és végigvezette a kivitelezést. Ebben a szakaszban 31 új parkoló és egy mozgássérült parkoló valósult meg a környezetbe illő módon való kivitelezéssel – mondta a parkolók átadásakor dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere.

A munkálatok időzítésénél az is szempont volt, hogy ne ütközzenek a szabadidőközpont főszezonjával. Így november elején kezdődött a tényleges építés és befejeződött mostanra - bőven a tervezett határidőn belül. A műszaki ellenőrzést a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. végezte.

- Az új parkolók a december 28-tól vehetők használatba. Csupán néhány olyan kisebb munkálat van hátra, melyekkel a közvetlen környezet véglegesítésére, esztétikai rendezésére, például parkosításra, zöldfelületek és vízelvezető árkok végső kialakítására kerül majd sor a tél elmúltával. Mivel azonban a parkoló a funkcióját jelenleg is tökéletesen ellátja, ezért az üzemeltetővel egyetértve úgy gondoltuk hogy az átadását ne halogassuk, a használatot ne gátoljuk – tette hozzá az alpolgármester.

A gépjárművekkel történő közlekedés az új parkolóban változni fog, de csupán amiatt, hogy biztosítva legyen a torlódások elkerülése, és a bejárattal szembeni gyalogos és kerékpáros forgalom is biztonságos és zavartalan legyen. Erre a kihelyezett táblák hívják fel a sofőrök figyelmét.

 

Szenes Márton, a városi sport- és szabadidős létesítményeket kezelő Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: számát tekintve a legtöbb fejlesztés 2018-ban a szabadidőközpontban történt, melyek a következő évben is folytatódni fognak.

- A szabadidőközpontban lezajlott beruházásaink között találunk olyanokat, melyek nem annyira látványosak, mégis nagyon jelentősek a vendégeink komfortérzetének és elégedettségének növelése szempontjából. Ilyen volt például a mosdók teljes felújítása, a Domb-büfé kibővítése és újranyitása, bográcsozóhelyek felújítása, valamint egy térköves, fedett kerékpártároló kiépítésének megkezdése a bejáratnál, ami tavasztól lesz használható. Ugyanakkor olyan meghatározó fejlesztéseink is voltak, melyeknek köszönhetően a szabadidőközpont szolgáltatási kínálata - elsősorban rendezvényszervezési szempontból - jelentős mértékben javul. Az elektromos energia hálózat felújításának köszönhetően például megbízható és kényelmes áramvételi lehetősége lesz a szabadidőközpont kisebb-nagyobb rendezvényeinek. Ha pedig már szóba kerültek a rendezvények, megvizsgáltuk annak a lehetőségét is, hogy az egykori Nádas büfét, illetve a Nádas rendezvényterületet „felélesszük”, ismét élettel töltsük meg. Ezen a területen városi majális, fesztiválok, céges rendezvények megszervezésére egyre jobb lehetőséget lehet teremteni a jövőben. Terveinket természetesen mindig Kecskemét önkormányzati vezetésével egyetértésben alakítjuk ki és köszönjük az ebben való együttműködést és segítséget - mondta Szenes Márton.

KecskemétKecskemétparkolóBenkó Zoltán Szabadidőközpont