2024.04.26, Péntek
Sorra újulnak meg a kecskeméti bölcsődék
kecskemet.hu

Sorra újulnak meg a kecskeméti bölcsődék

kecskemet.hu

2019.01.24. 18:57

Elkezdődött az Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és a Klapka utcai bölcsőde eszközbeszerzése.

Hirdetés

A felújítás a főzőkonyha területének kivételével a meglévő bölcsőde teljes épületét érinti, a nevelési-gondozási egységek és a bölcsőde működését biztosító egyéb szociális helyiségekkel.

Többek között megvalósul a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzati falak hőszigetelése, teljes belső festés, belső padlóburkolatok és csempeburkolatok cseréje, belső ajtók cseréje, a vizesblokkok teljes körű felújítása, radiátorok cseréje, illetve az épület projektarányos akadálymentesítése. Akadálymentes mosdó és akadálymentes parkolóhely is létesül.

Továbbá megvalósul az intézmény udvarának és játszóudvarának rekonstrukciója is, mely tartalmazza a közlekedőfelületek felújítását, zöldterület és játszófelület fejlesztését, árnyékoló szerkezetek létesítését a homokozókhoz, valamint kerékpártároló elhelyezést.

Az eszközbeszerzés során a gyermekellátó egységek berendezési tárgyainak, fejlesztőeszközöknek és játékoknak, egyéb működéshez szükséges eszközöknek a beszerzése valósul meg.

A Klapka utcai bölcsőde esetében kizárólag eszközbeszerzés történik, mely berendezési tárgyak és udvari játékok beszerzését tartalmazza.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A felújítás az Árpádvárosi Bölcsőde épületét érinti, valamint eszközbeszerzést a Klapka utcai bölcsőde számára. Együttesen és összesen 309.314.350 millió forintos európai uniós támogatás segítségével.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-15 „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című konstrukció keretében az „Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és Klapka utcai bölcsőde eszközbeszerzése” benyújtott pályázaton 309.314.350 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás mértéke 100 %, a támogató alap az Európai Regionális Fejlesztési Alap.

A TOP-6.2.1-15-KE1-2016-00008 azonosító számú, „Árpádvárosi bölcsőde infrastrukturális fejlesztése és Klapka utcai bölcsőde eszközbeszerzése” című projekt keretében megvalósuló beruházás eredményeként a Kecskemét, Tóth László sétány 2. szám alatt lévő bölcsődét érintő fejlesztés keretében megtörténik az épület átfogó építészeti, gépészeti, épületvillamossági felújítása és teljes körű energetikai korszerűsítése.

 

A kivitelezést a GENERÁL CENTRÁL Építőipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság végzi. A munkálatok még az idén befejeződnek.

KecskemétKecskemétÁrpádvárosi bölcsődeKlapka utcai bölcsőde