2024.04.20, Szombat

Új digitális eszközök segítik a diákok tanulását

Neumann János Egyetem

2018.12.23. 16:36

Óriási lelkesedéssel fogadták a Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolás diákjai a vadonatúj digitális táblákat. Az összesen 2 millió 800 ezer forint értékű modern eszközökhöz a KNORR-BREMSE Fékrendszer Kft. segítségével juthatott hozzá az intézmény.

Hirdetés

„Láthatjuk, hogy a gyerekek nagyon nagy örömmel és rövid idő alatt számtalan feladat megoldásával jutnak olyan matematikai, logikai ismeretek birtokába, illetve sajátítják el a digitális írástudást, amely számukra és a felnőttek számára is nagyon sok örömet és tudást nyújt - mondta Horváthné Fenyvesi Lilla, Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola intézményvezetője. 

A 21. század a digitális forradalom kora – tette hozzá az intézményvezető, amely miatt elengedhetetlenek az ilyenfajta újítások. A KNORR-BREMSE Fékrendszer Kft. pedig régóta nyújt támogatást az iskolának. Együttműködésük 2015-ben kezdődött a cég Társadalmi felelősségvállalás projektjének során.

„Vállalatunk mindig is kiemelten fontosnak tartotta az oktatás támogatását, az oktatással való együttműködést olyan tekintetben, hogy közreműködjünk abban, ami az iparvállalatok által igényelt készségek fejlesztését szolgálja - mesélt a projektről a Varga Papp Szilvia KNORR-BREMSE Fékrendszer Kft. HR menedzsere.

Elsőként az iskolaudvart újították fel, 2 éve korszerűsítették a természetismereti oktatást segítő labort, ebben az évben pedig a digitális oktatási eszközök fejlesztését célzó program kapott támogatást. Az egyetemmel megvalósuló EFOP-os pályázat kapcsán 30 tablet, új laptopok, illetve még egy digitális tábla beszerzésére van lehetősége az általános iskolának.

KecskemétKecskemétNeumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola