2024.03.19, Kedd
Több mint 700 növendékkel zárta az évet a kecskeméti Kosárlabda Akadémia

Több mint 700 növendékkel zárta az évet a kecskeméti Kosárlabda Akadémia

Mercedes KA facebook

2018.12.18. 09:55

Vasárnap délután megtelt a Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete, ahol az Akadémia játékosai, az edzők és a dolgozók, a Kecskeméti Kosárlabda Club NBI/B osztályú női csapatának valamint a KTE-Duna Aszfalt NBI/A osztályú férfi csapatának játékosai jöttek össze.

Hirdetés

A karácsonyi ünnepség bemelegítéssel kezdődött, amelyet Serbán Anett edző vezényelt. A bemelegítés után, három pályán, 13 mérkőzést nézhettek meg az érdeklődők. Az utolsó mérkőzést a KKC női csapata az Akadémia 18 éves férficsapata ellen játszotta.

A mérkőzések után 3 pontos dobóverseny, büntető dobóverseny, mezöltözős ziccer verseny és zsákoló verseny következett, amelyen a felnőtt csapat játékosai is részt vettek. A szigorú zsűri végül, a korábbi akadémista Kucsera Dániel zsákolását értékelte a legmagasabb pontszámmal.

A mérkőzések sorát a szülők-edző vegyes csapata és a KTE-Duna Aszfalt csapatának összecsapása zárta.

A program folytatásaként dr. Salacz László országgyűlési képviselő köszöntötte a karácsony alkalmából az akadémistákat, a dolgozókat és a szülőket.
Ezután Ivkovicné Béres Tímea, a Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője köszönte meg dr. Szabó Istvánnak, a Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztály, osztályvezető főorvosának és munkatársainak a támogatását, akik az Akadémia és a felnőtt kosárlabda csapatok egészségügyi hátterét biztosítják.

A nap fénypontja a KiaKirály választás volt. A versenyre 9 csapat nevezett, akik színvonalas műsorral keresték a nézők és a zsűri kegyeit. Végül az izgalmas és látványos bemutatók után az U12 Amazonok két jelöltje, Baranyi Lilla és Weninger Hanna kapta a legtöbb szavazatot, és ők osztoztak a koronán és a paláston.

Az est ajándékosztással ért véget: a fiatalok többek között mezeket, pólókat, sportszárakat és hátizsákokat kaptak jutalmul a karácsonyfa alá.

KecskemétKecskemétMercedes Kosárlabda Akadémia