2024.04.18, Csütörtök

Kecskeméti Bolyaisok sikere a PénzSztár vetélkedőjén

mti

2018.12.15. 09:54

A döntőben a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata végzett a második helyen.

Hirdetés

A PénzSztár magyarországi és határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozói versenye október eleje óta zajló versenyre mintegy 1100 csapat, több mint 4000 magyarországi és határon túli magyar diák nevezett.

A hatodik alkalommal meghirdetett verseny idén már több mint 50 szervezet összefogásával valósult meg.

A vetélkedő legfontosabb célja a középiskolás fiatalok pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismereteinek bővítése, valamint olyan kompetenciák fejlesztése, mint például a csapatmunka, a szövegértés, az érvelés, a prezentációs készség. 

Az ötcsapatos döntőben a versenyzőknek egy saját tervezésű startup projektet kellett kidolgozniuk és bemutatniuk, továbbá egyebek mellett egy-egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény okait kellett kifejteniük. 

A verseny fődíjazottjai fejenként 100-100 ezer forintot, egy-egy okostelefont és szakmai képzésen való részvételi lehetőséget kaptak, de a finálé többi résztvevője is értékes ajándékokban és tudásalapú szakmai díjakban részesült. 

A PénzSztár magyarországi és határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozói versenyét a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű csapata nyerte meg, a harmadik pedig a Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök18 nevű csapata lett.

KecskemétPénzSztárKecskeméti Bolyai János Gimnázium