2024.03.29, Péntek

Új végzősök a kecskeméti Mercedes gyár művezető képzési programjában

Mercedes-Benz

2018.11.01. 11:46

A képzés szervezőinek célja, hogy 5 év alatt – több csoportban – minden, a kecskeméti gyárban művezetőként dolgozó munkatárs elvégezze a képzést. A Magyarországon egyedülálló képzés igen népszerű az autógyár dolgozóinak körében, idén 24 szakember vehette át ünnepélyes keretek között a diplomáját.

Hirdetés

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2016-ban közösen hívták életre a gyár munkatársai számára szervezett művezetőképzést. Az első végzősök a tavalyi év őszén vehették át diplomájukat.

„Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink a legkorszerűbb tudásanyaghoz férhetnek hozzá. És büszkék vagyunk a kollégáinkra is, akik a napi munkájuk mellett, részben hétvégéiket is feláldozva végezték el a képzést. Mindezt egy olyan eseménydús évben, amelynek során a kecskeméti gyárban megkezdődött az új A-osztály gyártása” – hangsúlyozta Christian Wolff, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A Mercedes-Benz gyár és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a Daimler által fejlesztett legfontosabb német képzési modulokat közösen ültetette át magyarországi viszonyokra. Az oktatási program a szakmai ismeretek mellett a vezetői ismeretek széleskörű bővítéséhez is hozzájárul. A tantárgyak között szerepel a közgazdaságtantól kezdve a motivációs és kommunikációs tréningeken át, a minőségirányításig számos ismeretanyag. A képzés sikeres elvégzése után a résztvevők kétnyelvű – magyar-német – diplomát kapnak.

 

„Biztosak vagyunk benne, hogy művezetőink a Magyarországon egyedülálló képzés által olyan ismereteket szereznek és eszközöket kapnak kezükbe, amelyeket vezetőként mindennapi munkájuk során hasznosítani tudnak, és példát mutatnak munkatársaik számára” – hangsúlyozta Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója.

A jövőben a művezetői képzésnek is a Mercedes-Benz Academy Kecskemét új épülete ad majd otthont. A 8000 négyzetméteres képzési központban a legmodernebb technológiák felhasználásával készítik fel a jövő járműipari szakembereit az autógyár tőszomszédságában.

KecskemétKecskemétMercedes-Benz Hungária Kftművezető képzés