2024.04.24, Szerda

Fiatal tudósok a Repülőbázison

http://www.mh59.hu

2018.11.07. 17:17

Januári versenyfeladatukhoz gyűjtöttek anyagot a robotika szakkör tagjai az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium tízfős csapata a „First Lego League” (FLL) versenyére készül.

Hirdetés

A verseny első részében robotokat kell programozni és egy tesztpályán különféle feladatokat megoldani velük. A második részben, az FLL 2018-as versenykiírása szerint, egy fizikai vagy társadalmi problémát kell azonosítani, ami egy, a Naprendszerünkön belüli, hosszú időtartamú űrutazáson felbukkanhat. A témában kutatást kell végezni és megoldási javaslatokat kidolgozni. A lehetséges megoldásokat zsűri előtt, összeszedett prezentációban fejtik majd ki a versenyzők.

A 6-8. osztályos bányais fiúk most a budapesti elődöntőre készülnek, és a Repülőbázison begyűjtött információkból is ihletet merítettek az adott feladat megoldásához. Tanulmányozták a pilóták ruházatát és megtekinthettek egy JAS 39 Gripen típusú harci repülőgépet is. Innen már csak fantáziájuk szab határt, milyen megoldást találnak az őket leginkább foglalkoztató anomáliára.       

Amennyiben Budapesten jól szerepelnek, részt vehetnek a nemzetközi döntőben, melyen a Visegrádi 4-ek csapatai mérik össze kreativitásukat. Az a csapat, aki a nemzetközi versenyen a legjobb háromban szerepel, továbbjut a németországi döntőbe. A kecskeméti robotika szakkörnek, reméljük, ez másodszorra is sikerülni fog.  

 

KecskemétrobotikaMH 59. Szentgyörgyi Dezső RepülőbázisKecskeméti Bányai Júlia Gimnázium