2024.04.20, Szombat

40 éves a kecskeméti Lánchíd Utcai Óvoda

kecskemet.hu

2018.11.19. 08:30

A kerek évforduló alkalmából ünnepséget tartottak az intézményben, amelyre a gyerekek és az óvónők is műsorral készültek.

Hirdetés

Énekléssel és természetesen születésnapi tortával ünnepelték a Lánchíd Utcai óvoda 40 éves születésnapját péntek délelőtt az intézményben.A széchenyivárosi lakótelep legnagyobb óvodája 1978-ban nyitott meg kapuit, jelenleg pedig több mint 200 kisgyermek jár az intézmény 8 csoportjába. Az ünnepségen részt vett Bogasov István, a városrész önkormányzati képviselője is.

Nagyon örülök, hogy az én választókörzetemről van szó, és annak is nagyon örülök, hogy tényleg egy nagyon jó nevelői gárda van itt, akik összedolgoznak az iskolával, bölcsődével, és figyelemmel kísérik a gyerekek fejlődését - mondta a képviselő.

A születésnapi ünnepségre az óvónénik és a gyerekek is műsorral készültek. A katica csoport a Kiskondás című népmesét adta elő, a pillangó csoport pedig egy kis népi esküvőt játszott el.

A gyerekek nagyon sokat készültek, egész héten arról szólt a napi program, hogy az óvoda 40 éves lett. Mert ugye nem csak egy kisgyereknek lehet születésnapja, hanem egy óvodának, egy épületnek is. Ezáltal a gyerekek sok-sok programon vettek részt, kis mesejátékokat tanultak be, műsorokkal készültek - mondta Kőváriné Kis Katalin, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezetője.

A intézmény 2013-tól a Széchenyivárosi Óvoda székhelyeként, 2015-től pedig a Kálmán Lajos Óvoda feladatellátási helyeként működik. Az intézményvezető elmondta, büszkék arra, hogy az óvónénik szívvel-lélekkel látják el a nevelőmunkát, azzal a céllal, hogy minél többet adjanak át a gyerekeknek.

KecskemétLánchíd Utcai Óvodaszületésnap