2024.04.27, Szombat

Duplájára bővült a kecskeméti SOS Gyermekfaluban a gyermekek átmeneti otthona

kecskemet.hu

2018.10.09. 10:26

A most átadott kuckó ház a krízis helyzetbe került családok átmeneti segítségében játszik nagy szerepet.

Hirdetés

Zenés ünnepséggel és versekkel adták át a kétszeresére bővült gyermeksegítő kuckót az SOS gyermekfaluban Kecskeméten. Uhljárné Erdei Tímea, a gyermekek átmeneti otthona intézmény vezetője elmondta, a program 2015-ben indult 12 férőhellyel és az elmúlt három évben 100 gyereknek és szüleiknek tudott átmeneti segítséget nyújtani.

A kuckó a krízis megoldásáig, maximum egy évig lehet segítségére a családoknak. De ennél jóval rövidebb ideig, átlagosan 3-4 hónapig szokták igénybe venni a támogatást. Az átmeneti otthon bővítésére a magas igények miatt volt szükség, a várólista mindig tele volt, a leggyakrabban lakhatási probléma vagy megromlott kapcsolat miatt igényelték a férőhelyeket.

Előfordult, hogy bántalmazott anya gyermekeivel vagy a szüleivel összeveszett kamasz kért segítséget. A bent lakók 90%-ának segített a kuckó abban, hogy a gyermekek ne kerüljenek kiemelésre így a család együtt maradhatott a krízis helyzet ellenére is.

Kiss Gergely, az SOS gyermekfalu program területi igazgatója megköszönte a segítséget az ünnepségen, amelyen Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester képviselte a városvezetést. A bővítés Kecskemét, Cegléd és Törökszentmiklós önkormányzatának támogatásából valósulhatott meg. Így ezentúl már 24 gyermeknek és szüleiknek tudnak majd segítséget nyújtani az SOS gyermekfaluban.

KecskemétKecskemétkecskeméti SOS GyermekfaluKuckó Ház