2024.04.23, Kedd
66 kiállító kínál továbbtanulási lehetőséget több száz diáknak

66 kiállító kínál továbbtanulási lehetőséget több száz diáknak

bacsmegye.hu

2018.10.26. 12:06

Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban ma délután 17 óráig, majd szombaton 9 és 14 óra között van lehetőség ismerkedni és tájékozódni a továbbtanulás világában.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya, immár 18 éve hagyományszerűen rendezi meg elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályos tanulóinak szóló „JÖVŐD A TÉT!” Pályaválasztási Kiállítást.

A kiállításokon elsősorban a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőtt képző intézmények ajánlatairól, élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg, szimulátorokon szakmákat próbálhatnak ki, valamint pályaorientációs munkatársak segítségével pályaválasztási tanácsot kérhetnek.

A kiállítás sorozat három helyszínen valósul meg, 2018. október 26-27-án (péntek, szombat) Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban a nyitórendezvénnyel kezdődik, majd Baján, a Turisztikai Központban 2018. november 8-án érdeklődhetnek a továbbtanulási lehetőségekről és végül Kiskőrösön a Városi Sportcsarnok 2018. november 15-én ad otthont a rendezvénynek.

 

Kecskemét vonzáskörzetéből, a távolabb eső településekről közel 1300 kisdiákot utaztat be a Foglalkoztatási Szolgálat csak a kecskeméti helyszínre. Megyei viszonylatban, a bajai és kiskőrösi kiállítási helyszínnel együtt ez a szám meghaladja az 1800 főt.

A három helyszínen közel 140 kiállító nyújt lehetőséget a fiataloknak eligazodni a továbbtanulás útvesztőjében. A szakképző centrumok hatékony működésének köszönhetően, valamint a szakképzési rendszer átalakulásával egyre nagyobb az érdeklődés a kiállító tanintézmények részéről. Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban két napon is lesz lehetőség ismerkedni és tájékozódni a továbbtanulás világában. Az elmúlt évek tapasztalata alapján pénteki napon iskolai csoportok, osztályok látogatnak el a kiállításra, szombaton a „Családi Napon” pedig a fiatalok szüleikkel tájékozódhatnak a továbbtanulási lehetőségekről.

 

A kiállítást Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár nyitotta meg, Kovács Ernő a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, valamint Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a pályaválasztás előtt álló fiatalokat. 

Az elmúlt évekhez képest egyre színvonalasabb, tartalmasabb megjelenéssel képviseltetik magukat a kiállítók mind az egyes szakmacsoportokban, mind a közszolgálati szakmák tekintetében.

 

Baján és Kiskőrösön is lehetőség lesz megismerkedni különböző szakmacsoportokkal, pl. gépi forgácsoló, lakástextil készítő, finommechanikai műszerész, gépjármű mechatronikus, szerszámkészítő, járműkarosszéria előkészítő felületbevonó, mechatronikus karbantartó bútorasztalos, bútoripari technikus, gyakorló ápoló, ápoló, gyakorló csecsemőápoló, gyakorló gyógyszertári asszisztens, kárpitos, karosszéria lakatos, járműfényező, fröccsöntő, műanyag feldolgozó területekkel. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a látogatottság Kecskeméten várhatóan meghaladja az 5400 főt, a három helyszínen pedig összesen a 7600 főt. 

 

A rendezvények minden helyszínen naponta 9.00 - 17.00 óráig, Kecskeméten szombaton 9.00-14.00 óráig látogathatók.

Galéria

Bács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétKecskemétJövőd a tét!pályaválasztási kiállítás