2024.03.19, Kedd

Érkezik a fesztivál, ahol megismerhetjük a kecskemétiek összefogását

kecskemet.hu

2018.09.19. 15:46

A Kecskemét 650. évét ünneplő évforduló izgalmas programokkal és a helyi borokkal várja az érdeklődőket.

Hirdetés

Kecskemét Város fennállásának 650. éves évfordulójához kapcsolódóan kerül megrendezésre a "Kecskemét 650 - Helyi Termék Ünnep" elnevezésű 5 napos rendezvény 2018. szeptember 28. és október 2. között Kecskemét főterén. Az esemény az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében kerül megrendezésre Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködésben – írja a kecskemet.hu.

 

Alkotó műhelyek és helyi közösségek is megmutatják magukat

A rangos jubileumhoz méltó fesztivál létrehozásával megelevenedik a város és térsége múltja, közös hagyományai, ugyanakkor prezentálja pezsgő kulturális életét, hűen tükrözve annak sokszínűségét. A helyi közösségek, alkotó műhelyek bevonásával megvalósuló rendezvény elsődleges célja, hogy megmutassa, mi mindenre lehetnek büszkék az kecskeméti emberek és az összefogás milyen értéket teremt.

Kecskemét főterén minden korosztály számára érdekes és szórakoztató, közösségi programokkal készülnek a szervezők. Lesz itt őszi betakarítási munkálatokhoz kapcsolódó tevékenységek bemutatása, úgymint szőlőpréselés, mustkészítés, kukoricamorzsolás és - darálás. Prezentálásra kerülnek a kecskeméti szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai.

 

A gyerekek sem maradnak ki a jóból

Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagítják a kínálatot. A gyerekeket népi játékok, fakörhinta, bábelőadás, kézműves foglalkozások várják, a felnőtteket pedig huszárbemutató, könnyű- és népzenei műsorok, illetve Kádár Ferkó fotószínháza fogadja. A Magyar Szablyavívó Iskola is bemutatkozik, vívásoktatást tart gyerekeknek. Lesznek néptánc együttesek, citerazenekarok, tánccsoportok, Moldvai táncház, kecskeméti kötődésű könnyű zenei együttesek.

A részletes programot a város honlapján lehet elolvasni.

 

KecskemétKecskemétőstermelőfesztiválszüret