2024.04.18, Csütörtök

Átadták az újjászületett Pillangó Bölcsődét

kecskemet.hu

2018.09.01. 10:18

Bár a kicsik már korábban birtokba vették, kedden délelőtt hivatalosan is átadták az egykori Széchenyi sétányi bölcsődét.

Hirdetés

Az ünnepségen felidézték, hogy a Széchenyi sétányi bölcsődét még 1974-ben adták át, és nagyon népszerű volt az elmúlt évtizedekben. A nagy kihasználtsággal működő bölcsi felújítására csak a közelmúltban nyílt lehetőség a szociális intézményeket támogató pályázat révén. A Széchenyi 2020 program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól 230 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapott a város, így újulhatott meg az intézmény az alapoktól egészen tetőzetig.

Az udvar és játszóudvar teljes rekonstrukciója is megtörtént, emellett a fejlesztésnek köszönhetően egy új, 14 férőhelyes csoportszobával is bővült a bölcsőde. Így összesen 90 gyermeket tudnak fogadni 21. századi feltételek között.

A polgármester köszöntőjében kiemelte, milyen fontos szerepe van a bölcsődének az 50 éves évfordulóját ünneplő Széchenyivárosban. A lakóházak építése után ez volt ugyanis az egyik első közösségi intézmény a városrészben. Szemereyné Pataki Klaudia elárulta, kétévesen ő is itt kezdte bölcsis éveit, sőt a férje is ebbe az intézménybe járt.

 

Az ünnepségen részt vett Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Szemereyné pataki Klaudia polgármesterAz ünnepségen részt vett Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

– A Széchenyiváros jelenleg is fejlődik, épül, nagy az igény a bölcsődei férőhelyekre, ezért is nagy öröm, hogy a legmagasabb színvonalon valósulhatott meg az intézmény felújítása – hangsúlyozta a polgármester, aki elmondta, hogy a bölcsőde a Gyöngyvirág Palkó című népmesét választotta magának. Az ebben a mesében megjelenő pillangós hintó és a pillangók elevenednek meg az épület motívumaiban.

Ezeknek köszönhetően nem csak gyönyörű lett a most átadott intézmény, de a sok pillangó segíti a pedagógusokat a gyerekek érzelmi intelligenciájának fejlesztésében is.

Az ünnepi köszöntő után vágta át a nemzeti színű szalagot Mikesné Tóth Katalin, a bölcsőde vezetője és helyettese, Lengyelné Katona Katalin, akik körbe is vezették vendégeiket a Pillangó Óvodában.

Megnézhették a hangulatos csoportszobákat, ahová új fejlesztő eszközöket, játékokat, berendezési tárgyakat is beszerezhettek a pályázatnak köszönhetően. Az is kiderült, nem csak kívül-belül újult meg az épület, de a játszóudvar rekonstrukcióját is elvégezték. Kerékpártároló és kerti játéktároló épült, parkosították az udvart, és akadálymentes parkolóhelyeket is kialakítottak.

Mindezek miatt több mint egy évig tartott a felújítás. 2017 májusában költöztették át a gyerekeket a Budai utcára, az egyetem gyakorló iskolájának épületébe, és idén júliusban vehették birtokba nagy örömmel a megújult Pillangó Bölcsődét.

KecskemétKecskemétPillangó Bölcsőde